Västsvensk skola utrymd efter vapenhot

Grundskolan Tullbroskolan i Falkenberg utrymdes under förmiddagen efter ett bråk. – I dag förekom ett bråk mellan två elever och det blev slagsmål. Därefter kom det till vår kännedom att en av de två eleverna skickat en bild på ett vapen och skrivit ”Jag kommer”, säger skolans rektorn till HN.

ANNONS
|

Bråket mellan eleverna inträffade under förmiddagen på grundskolan i Falkenberg i Halland.

– Det ska ha varit ett hot mellan två elever, innehållet på det hotet går jag inte in på. De har hotat varandra på olika sätt, skolan såg allvarligt på detta och utrymde lokalerna. För att få ut alla fort startade rektorn brandlarmet.Ansvariga på skolan beslutade att skicka hem alla för dagen. Socialtjänsten, polisen och skolan jobbar med de här eleverna. Händelsen rubriceras som olaga hot alternativt olaga hot mot grupp, sa Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst, tidigare under fredagen.

Skickade bild på vapen

Enligt skolans rektor ska lokalerna ha utrymts efter att en elev skickat en bild på ett vapen.

ANNONS

– I dag förekom ett bråk mellan två elever och det blev slagsmål. Det resulterade i att båda försvann från skolan i affekt. Därefter kom det till vår kännedom att en av de två eleverna skickat en bild på ett vapen och skrivit ”Jag kommer”.

– Vi tog det säkra före det osäkra och valde att evakuera skolan, har rektorn Suzanne Lemborntill HN., tidigare under fredagen.

Polis, ambulans och räddningstjänst under förmiddagen varit på plats vid skolan och enligt SOS Alarm ska ingen person har avförts med ambulans från skolområdet.

Vid 11.40-tiden var polisen fortfarande kvar och arbetade vid skolan.

– Vi har två enheter kvar vid platsen, det flesta har lämnat nu, sa Lippens, då.

ANNONS