Våldtäktsdömd massör åtalas för ytterligare våldtäkt

Behandlingen förvandlades till en våldtäkt när den manliga massören började tafsa på kvinnan. Nu åtalas mannen för övergreppet - men inte för första gången. I slutet av förra året dömdes han till tre års fängelse för att ha våldtagit två andra patienter.

ANNONS
|

Mannen i 50-årsåldern driver en friskvårdsverksamhet i Värmland.

I februari 2010 sökte en kvinna hjälp hos mannen. Hon hade problem med bland annat nacken och axlarna och fick behandling för de besvären.

Men behandlingen övergick i en sexuell handling. Enligt det åtal som nu lämnats in mot mannen är handlingen "jämförlig med samlag".

Åklagaren skriver att mannen bland annat tog på insidan av kvinnans lår. Han ska också ha försökt kyssa henne.

Åklagaren skriver att mannen utnyttjat det faktum att kvinnan endast var klädd i trosor. Offret anses ha befunnit sig i en "särskilt utsatt situation".

Mannen åtalas för våldtäkt, alternativt sexuellt ofredande.

ANNONS

Den åtalade mannen förnekar brott.

Det är dock inte första gången mannen begår denna typ av brott. För drygt ett år sedan åtalades han för precis samma sak. Det brottet begicks i oktober 2014.

Även då ska mannen ha genomfört en sexuell handling i samband med en behandling av en patient. Patienten hade legat på mage på massagebritsen när mannen började ta på henne.

Då dömdes mannen till fängelse i två år för våldtäkt. Mannen påstod dock att det var en del av behandlingen som han utförde på patienten. Enligt domen framgår det att mannen påstått att han frågat om det var ok att han tog sin hand innanför hennes trosor.

Tingsrätten ansåg dock att det inte var troligt att mannens agerande var en del av behandlingen. De skriver att offret "haft klart begränsade möjligheter att freda sin sexuella integritet".

Knappt fyra få månader senare kom nästa dom mot mannen - åtta månaders fängelse för våldtäkt för att ytterligare en gång ha våldtagit en patient under en behandling. Våldtäkten ska ha ägt rum i april 2014.

De båda domarna överklagades och i hovrätten slogs de två fallen ihop och togs upp tillsammans. Då dömdes mannen till fängelse i tre år.

ANNONS
ANNONS