Snökaos innebär fler förseningar, som i sin tur leder till fler utbetalda reseersättningar.
Snökaos innebär fler förseningar, som i sin tur leder till fler utbetalda reseersättningar. Bild: Anders Hofgren

Västtrafik betalar ut miljoner till försenade resenärer

Förra året fick närmare 80 000 av Västtrafiks kunder ersättning på grund av förseningar. Trots att detta kostade Västtrafik över tio miljoner kronor ser dem det bara som positivt.
– Vi vill att folk ska få ersättning när de drabbas, säger Ronny Törnqvist på Västtrafik.

ANNONS
|

Förr kallades det resegaranti. Idag heter det förseningsersättning. Många resenärer i Västra Götaland utnyttjar denna möjlighet när kollektivtrafiken inte går i tid.

Under 2017 ansökte 85 339 personer om ersättning till följd av försenad kollektivtrafik. Av dessa fick 93 procent, eller 79 296 personer sin ansökan beviljad. Totalt utgick ersättningar till en summa av 11,6 miljoner kronor.

Det var dock en minskning jämfört med 2016, då 14,3 miljoner kronor betalades ut till 112 000 kunder.

– 2016 var all time high för vår del, säger Ronny Törnqvist på Västtrafik.

Väderleken påverkar

Den stora ökningen 2016 förklaras framför allt av det snöoväder som ägde rum den 16 januari, och som lamslog hela kollektivtrafiken. En månad påverkade en brand i ett ställverk trafiken i flera veckor. Vädret är en viktig faktor som påverkar ersättningsnivåerna. Färdmedlet har också betydelse.

ANNONS

– Ett tåg innehåller många fler kunder än vad en buss eller en spårvagn har. Blir det tågförseningar slår det hårdare då det är fler som drabbas.

Grunden är att kunden blir ersatt med en viss procent av biljettpriset. Blir du över 20 minuter sen får du 50 procent av priset på en enkelbiljett tillbaka. Är förseningen över en timme blir du ersatt med hela resekostnaden.

– Det är vad lagen säger. Sedan har vi gjort en egen lösning där vi också använder värdecheckar som då kan lösas in mot nya resor hos oss. Då lägger vi på litegrann, väljer man värdecheck får man alltid lite extra. Enkelt uttryck kan man säga att vi rundar av till närmaste femtiolapp, säger Ronny Törnqvist.

En trend är att ersättningskostnaderna för taxiresor ökat de senaste åren. Västtrafik hade länge en tak på taxiersättningen på 300 kronor. Nu säger lagen att taket ska ligga på 1150 kronor per taxiresa.

– Förut var taxi kanske inte ett jätterealistiskt alternativ. För 300 kronor kommer man ju inte så långt, men för 1150 kronor så har man ju möjlighet att göra det, säger Ronny Törnqvist.

"Det ska vara enkelt"

Att försenade resenärer kräver Västtrafik på mångmiljonbelopp varje år bekymrar inte Ronny Törnqvist, utan säger att de blir glada över att pengarna betalas ut då det är kunder som drabbats i sin vardag. I stället lyfter han det faktum att man byggt upp ett system på sin hemsida som underlättar för kunder som vill bli ersatta för sina förseningar.

ANNONS

– Vi vill ju att folk ska få ersättning när de drabbas. Det ska vara enkelt.

Kollektivtrafiken står inför stora utmaningar de närmaste åren. Byggandet av Västlänken innebär att färdrutter och tidtabeller måste justeras. Västtrafik tror att det kommer påverka.

– Med allt som kommer hända i Göteborg så är det klart att det kommer ske förseningar utöver det det som är planerat så att säga. Jag är ganska säker på att förseningsersättningarna kommer öka på grund av det, säger Ronny Törnqvist

Då kan du få ersättning:

Du kan välja att få ersättningen i pengar, de sätts då in på ditt bankkonto.

Blir du över 20 minuter ersätts med du 50 procent av priset på en enkelbiljett. Kostar resan 40 kronor, får du 20 kronor tillbaka

Blir du över 40 minuter sen får du 75 procent.

Är din avgång över en timme försenad utgår hela priset i ersättning.

Du kan även få ut din ersättning i form av en värdecheck som du kan köpa nya resor för. I så fall avrundas summan till närmaste femtiolapp uppåt. Kostade resan 40 kronor kommer du då att få en värdecheck på 50 kronor i ersättning.

Väljer du att resa med taxi för att komma fram i tid kan du som mest få 1150 kronor tillbaka.

Här kan du ansöka om ersättning från Västtrafik

Källa: Västtrafik

ANNONS