Västsverige sämst i klassen

ANNONS
|

Det är fler arbetsgivare i Västsverige som tror att de kommer att minska personalen det kommande kvartalet, enligt bemanningsföretaget Manpowers så kallade arbetskraftsbarometer.

Västsverige och Halland skiljer ut sig mot nästan hela övriga landet. Här är pessimismen störst i landet. Fem procent fler västsvenska arbetsgivare är pessimister, jämfört med optimisterna. I landet som helhet är det tvärtom–fem procent fler arbetsgivare räknar med att de skall nyanställa.

- Vi har dessvärre sett svaga jobbprognoser från de västsvenska arbetsgivarna ända sedan början av förra året, säger Manpowers vd Lars Forseth i en kommentar till undersökningen bland 750 svenska privata och offentliga arbetsgivare.

ANNONS

- Tyvärr tyngs Västsverige av fortsatta rationaliseringar inom fordonsindustrin. Det drar ned prognosen för sysselsättningen i regionen, fortsätter Forseth.

I Skåne, Stockholm och Uppsala är optimismen bland privata och offentliga arbetsgivare som allra störst. Finans-, fastighets- och konsultbranschen är de som är mest optimistiska inför de kommande tre månaderna. Men både tillverkningsindustrin samt hotell- och restaurangbranschens arbetsgivare är förväntansfulla.

ANNONS