Väpnat rån mot butik

En ensam gärningsman rånade en tobaksbutik i Borås på tisdagskvällen. Flera polispatruller jagar gärningsmannen.
– Han har varit beväpnad och troligtvis rör det sig om en pistol, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region väst.

ANNONS
|

Det var vid 16.30 som polisen larmades till en tobaksbutik i centrala Borås. Enligt larmet ska en ensam gärningsman ha rånat butiken.

– Det är en pågående händelse och vi har ett par polispatruller som jobbar med ärendet, säger Morten Gunneng vid polisen region väst.

Riktade vapen mot personalen

Enligt polisen ska gärningsmannen ha varit beväpnad med ett pistolliknande föremål som ska ha riktats mot butikspersonalen. I nuläget har ingen person gripits och polisen har heller ingen misstänkt i ärendet.

– Vi håller på med utredningsåtgärder och informationsinhämtning.

Vilken typ av utredningsåtgärder?

– Vi håller ett antal förhör och försöker se om det finns någon kameradokumentation och sådana saker som kan hjälpa oss.

ANNONS

Oklart rånbyte

Det är i nuläget oklart vad rånaren fick med sig från butiken.

– Men vi är ganska säkra på att han fått med sig något, säger Morten Gunneng.

Ingen i personalen ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Under tisdagskvällen hade polisen jobbat färdigt på platsen.

– Händelsen i Borås är avslutad och går nu över i ett utredningsskede, det som är kvar är en teknisk undersökning, sade Morten Gunneng vid 21-tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS