Arkivbild
Arkivbild Bild: Stina Stjernkvist/TT

Väpnat rån i butik i Vara

En matbutik i Vara utsattes under måndagskvällen för ett väpnat rån. En man med pistol ska ha gått in i butiken, hotat personal och kommit över en del kontanter innan han lämnade platsen.

ANNONS
|

Larmet om rånet kom in till polisen klockan 20.52 under måndagskvällen. En man beväpnad med pistol ska ha gått in i en matbutik på Järnvägsgatan i Vara och visat upp vapnet för personalen.

– Han har kommit in och visat en pistol för personalen och det måste man uppfatta som ganska hotfullt, sa Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.

Personalen chockadad

Men enligt polisen ska inget skott ha avlossats.

– Ingen har kommit till skada men personal uppges vara chockad, sa Ulla Brehm.

Mannen har sedan kommit över en okänd mängd kontanter som han stoppat ned i en vit påse han hade med sig innan han snabbt lämnade butiken.

ANNONS

Enligt polisen finns det övervakningskamera på platsen och händelsen ska ha blivit filmad. Det är oklart om några kunder befann sig i butiken under rånet.

Söker i området

Polisen var efter händelsen kvar på platsen med flera patruller och sökte i området efter den misstänkta gärningsmannen. Polisen uppmanar även eventuella vittnen till händelsen att höra av sig.

– Vi vill gärna ha kontakt med vittnen som sett någon lämna platsen i mer brådska än vanlig kund gör, säger Ulla Brehm.

Ingen person har gripits för händelsen.

ANNONS