Vägarbetare påkörd: "Hade änglavakt"

En vägarbetare blev under torsdagskvällen påkörd av en bil på riksväg 40 i Ulricehamns kommun. Personen fördes till sjukhus.
– Vi har tagit en bil i beslag efter olyckan, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

ANNONS
|

Enligt polisens presstalesperson Tommy Nyman verkar mannen ha klarat sig ”hyggligt”.

– Det är vad patrullen på plats, som var på sjukhuset, har rapporterat. De har inte pratat med honom eftersom han var på röntgen. Men han måste ha haft änglavakt, säger han.

Klockan 21.50 bekräftade Södra Älvsborgs länssjukhus i Borås att mannen efter omständigheterna mår bra.

– Läget är stabilt, säger Andreas Milkewitz på pressjouren.

Enligt Milkewitz är mannen mellan 20 och 30 år.

Kan röra sig om brott

Polisen fortsätter nu att undersöka vad det var som låg bakom olyckan. Där finns det två olika delar att utreda. Det ena handlar om själva trafikolyckan och om någon gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafiken. Det andra är om olyckan är ett arbetsmiljöbrott. Då handlar det snarare om någon skulle kunna ställas till svars för vållande till kroppsskada.

ANNONS

– Då är det mer på ett arbetsmiljöplan och handlar till exempel om man skyltat ordentligt och haft sänkt hastighet på sträckan och liknande. Som jag förstår det så var de på platsen för att arbeta med vägmarkeringarna, säger Tommy Nyman.

Larmet om olyckan kom in till SOS klockan 19.17. Vägen stängdes efter olyckan av i båda riktningarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS