Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Google Maps/TT
Bild: Google Maps/TT

Ung man knivhuggen i Floda – en gripen

En man är gripen misstänkt för att huggit en ung man i ryggen med kniv på en busshållplats i Floda, utanför Göteborg. Den knivhuggne är förd till sjukhus med punkterad lunga.

Vid fyratiden på torsdagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att en ung man hade blivit knivhuggen i ryggen i Floda, i Lerums kommun, norr om Göteborg. Händelsen ska ha ägt rum på en busshållplats i Floda.

– Vi utreder det som försök till mord eller dråp, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Flera vittnen finns – men ingen ska ha sett själva dådet. Däremot har man sett misstänkta personer röra sig runt hållplatsen efter händelsen och polisen har haft bra tips att gå på. Just nu förhör man vittnen för att få en klarare bild av vad som hänt.

Tre till förhör

– Tre inhämtade till förhör. Oklart om de är misstänkta, jag vet bara att de är inhämtade till förhör, säger Johan Ljung.

Den knivhuggne mannen ska ha varit så illa däran att ambulansen fick komma direkt.

– Han var i dåligt skick. Punkterad lunga, säger Johan Ljung.

Skadorna är allvarliga, men enligt polisen ser det ut som att han kommer att klara sig. Sahlgrenska bekräftar att man tagit emot mannen.

– Det är en man i 20-årsåldern och han är allvarligt skadad, säger Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Mannen ska ha hittats kort efter det som polisen nu kallar för ett mord- eller dråpförsök. Han ska inte ha varit medvetslös när han hittades.

– Han var talbar, säger Johan Ljung.

En gripen för mordförsök

Sedan händelsen ägde rum har polisen arbetat intensivt, uppger Johan Ljung. Ett arbete som bland annat innefattat husrannsakan, teknisk undersökning och flera viktiga fynd. Något som lett till att man nu kunnat gripa en misstänkt.

– En gripen i dådet. Vi har haft ganska så klart för oss vad som hänt efter dådet. Nu har man arbetat på med Alingsåspolisen och har en som är gripen misstänkt för försök till mord, säger Johan Ljung.

Ett av de viktiga fynd som polisen gjort är vapnet som använts i dådet.

– Vi har vi hittat kniven, säger Johan Ljung.

Texten uppdateras.

Mest läst