Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Den unge mannen hittades död på en åker i närheten av Läckö slott på Kållandsö utanför Lidköping. Foto: Arkiv/Jerry Lövberg
Den unge mannen hittades död på en åker i närheten av Läckö slott på Kållandsö utanför Lidköping. Foto: Arkiv/Jerry Lövberg

Ung man hittad död nära slott i Västsverige

En ung man anträffades under söndagen död på en åker i närheten av Läckö slott. Polisen har under dagen inlett en förundersökning om mord. – Han anmäldes försvunnen vid två-tiden i natt, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.
Tipsa!
Vet du mer? - Kontakta oss

Den döde mannen är enligt polisen i 25-årsåldern och anträffades vid 11-tiden på söndagsförmiddagen på en åker på Kållandsö i Lidköpings kommun. Mannen anmäldes försvunnen vid 02-tiden under natten till söndagen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Polisen larmades till åkern av en privatperson som såg hur mannen låg livlös i terrängen i anslutning till Läckö camping några hundra meter från Läckö slott. 

Då polisen inte vet hur mannen har avlidit har en förundersökning om mord alternativ dråp inletts.

– Vi vet inte vad som hänt honom och kan därför inte utesluta att det rör sig om ett mord, och det är därför vi har inlett en förundersökning, det kan lika gärna röra sig om ett naturligt dödsfall, säger Stefan Gustafsson som inte vill kommentera om mannens kropp har några synliga skador. 

Minst fem personer har hämtats till förhör 

Enligt uppgifter till GP har flera personer under söndagen hämtats in eller ombetts att komma till förhör på polisstationen i Lidköping med anledning av händelsen. 

– Det rör sig om mellan 5-10 personer som har hämtats till förhör. De ska höras eftersom de ingår i den avlidnes bekantskapskrets och vi vill få reda på om de har varit i sällskap med honom under natten, säger en av utredarna som just nu arbetar med fallet. 

Ingen av personerna som har hämtats till förhör är i nuläget misstänkta för något brott. 

Vid 18-tiden på pågick fortfarande förhören med den avlidnes bekanta. 

Polisen knackar dörr

Polisen har även inlett dörrknackning i området runt mannens bostad för att få mer information om händelsen. Vid 16-tiden befann sig forfarande polisens tekniker vid åkern där han anträffades och genomförde olika typer av undersökningar. 

För att dokumentera området övervägde polisen enligt Stefan Gustafsson under dagen även att ta flygfoton från en helikopter.

– Tanken var från början att vi skulle göra det, jag vet inte om det redan är gjort, men det är en rutinåtgärd att vi dokumenterar en brottsplats, om det här nu rör sig om en brottsplats, berättade Gustafsson vid 15-tiden på söndagseftermiddagen. 

Kartlägger mannens sista timmar 

Presstalesmannen uppger också att samtliga resurser som behövs i utredningen från Skaraborg har kopplats in i fallet samt att poliser från polisens beredskapsgrupp i regionen som tjänstgör under helger har skickats till Kållandsö.

– Det är både personal från Göteborg och Halland, säger Stefan Gustafsson. 

En av polisens viktigaste uppgifter är nu att ta reda på vad mannen har gjort och var han har befunnit sig under natten. 

– Hans liv och leverne under tiden innan han anmäldes försvunnen och fram till att han anträffades försöker vi nu samla in mer information om, säger presstalesmannen. 

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl: [email protected] Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

Mest läst