Ung "clown" döms för knivhot

Iklädd en clownmask och beväpnad med en kniv hotade 16-åringen en ung kvinna när hon satt i en bil. Nu döms den unge clownen till två fall av olaga hot vid Skaraborgs tingsrätt.

ANNONS
|

I klädd en clownmask med gröna öron hotade 16-åringen i oktober två unga människor i Tibro, i Västergötland mitt under den rådande clownhysterin i Sverige.

16-åringen åtalades misstänkt för ett fall av grovt olaga hot och ett fall av olaga hot av normalgraden. Han misstänktes även för brott mot knivlagen.

Enligt domen mot 16-åringen sprang fram han fram till en ung kvinna i Tibro med en kniv i handen och trängde sig in i en bil som hon satt i. Under hotet ska han ska med clownmasken på sig ha riktat sin kniv mot kvinnan.

Kort efter det hotet ska clownen också ha knivhotat en ung man i närheten av en gymnasieskola vid en fotbollsplan. 16-åringen kunde senare gripas vid gymnasieskolan av polisen

ANNONS

Döms till ungdomstjänst

16-åringen har erkänt knivhoten, men förnekat att han riktade kniven mot kvinnans hals som åklagaren menat. Åklagaren yrkade också på att mannen skulle dömas för grovt olaga hot och att hotet förstärktes av att han var maskerad.

Skaraborgs tingsrätt dömer nu mannen till två fall av olaga hot av normalgraden då rätten inte anser det styrkt att han riktade kniven mot halsen på kvinnan på det sätt som åklagaren menat.

Straffet för den unge clownen bestämdes av rätten till 45 timmars ungdomstjänst, vilket sla.se var först att rapportera om.

I polisförhör menar 16-åringen att hoten var tänkta som skämt under halloween.

Enligt hans egen version backade han undan när han upptäckte att kvinnan som han hotade blev rädd.

På frågan om han inte förstod att folk skulle bli rädda när en clown kom fram svarar han att det finns många skrämmer folk på liknande sätt.

ANNONS