Under onsdagsmorgonen stängdes Uddevallabron av för all trafik på grund av hårda vindar.
Under onsdagsmorgonen stängdes Uddevallabron av för all trafik på grund av hårda vindar. Bild: Stefan Bennhage

Uddevallabron är avstängd

På onsdagsmorgonen tog Trafikverket beslutet att stänga av Uddevallabron för all trafik på grund av de hårda vindar som just nu härjar i Västsverige.

ANNONS
|

Klockan 07 på morgonen tog Trafikverkets trafikledningscentral beslutet att stänga av Uddevallabron för tung trafik, för att sedan besluta att stänga den för all trafik.

– Den stängdes av tidigare i morse för tung trafik men strax efter åtta kom besked att den stängs för all trafik, för alla typer av fordon, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör vid Trafikverket.

LÄS MER:SMHI varnar för hårda vindar

Det är inte klart hur länge trafiken får ta andra vägar och inte köra via Uddevallabron. Bilister uppmanas att köra väg 701 via väg 44.

– Man har uppmätt vindstyrkor i byarna på 35 meter per sekunder under morgonen. SMHI:s prognoser säger att det kommer att avta efter lunch. Så vi får hålla tummarna för vädrets makter, säger Sofia Lindahl.

ANNONS

Vinden har även inneburit att träd fallit över vägbanor runt om i Västsverige.

– Det har varit en del träd som har fallit, bland annat på länsväg 160 och sen också ute vid Fjällbacka och på E6, men de träden har man forslat bort nu, säger Sofia Lindahl.

Inne i en blåsig period

– Blåsten hör ihop med ett lågtryck som håller på att passera norra Norrland, och det gör att det blir blåsigt i resten av landet, blåsigast nu är det ute på Väderöarna med 27, 7 meter per sekund i byarna, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

I Göteborg är det hårda vindar, med 15, 7 meter per sekund i byarna. Vindarna kommer att avta under dagen.

– Vi har kommit in i en blåsig period, vi kan räkna med fler höststormar, säger Erik Rindeskär.

Det har varit rätt kallt i våra trakter med nollgradigt i veckan, är det tidigt?

– Första höstfrosten i Götaland brukar komma i andra halvan av september.

ANNONS