Två till sjukhus efter drunkningslarm

En stor räddningsinsats inleddes norr om Falkenberg, efter att två personer ska ha fallit i vattnet. En person ska ha kommit upp på en gång, medan den andra saknades. En stund senare meddelade Sjö- och flygräddningen att personen hittats. Båda personerna har förts till sjukhus.

ANNONS
|

Polis, räddningstjänst och Sjö- och flygräddningen inledde en stor insats vid Glommen, norr om Falkenberg, efter att två personer av oklar anledning hamnat i vattnet. Även en räddningshelikopter skickades från Göteborg till olycksplatsen.

Enligt polisen rörde det sig troligtvis om en båtolycka. Polisen hjälper till vid platsen med sökandet efter den person som inledningsvis saknades.

– På något sett hade två personer hamnat, en person kom upp snabbt, sa Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Sjö- och flygräddningen meddelar en stund senare att den saknade personen är hittat, men skadeläget för personen är oklart.

– Vi har letat efter en person, den personen är nu upphittat. Personen hittades i vattnet, säger Britt Samuelsson vid Sjö- och flygräddningen.

ANNONS

Det är fortfarande oklart hur olyckan inträffat.

– De har fallit ifrån någon båt på något sett, men jag vet inte hur det gick till, säger Britt Samuelsson.

Enligt SOS alarm har två personer förts till sjukhus med ambulans.

ANNONS