Två personer skjutna i Borås

Två män har skadats i samband med en skottlossning i Borås. – Det är en bil som har blivit beskjuten av personer i ett annat fordon, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl på polisen i Region Väst.

ANNONS
|

Strax innan 21 på söndagen skedde en skottlossning i stadsdelen Trandared i Borås. Personer i ett förbipasserande fordon ska ha öppnat eld mot personer som befann sig i en annan bil. Två unga män skadades. Därefter försvann gärningsmännen i en svart Volvo, enligt uppgifter till polisen.

– Det är två personer som har fått skador i buk och armar, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl på polisen i Region Väst.

En vittne ingrep och körde de skadade personerna till sjukhus. Hur skadeläget för dem båda ser ut är oklart.

– Vi är på plats på sjukhuset där vi så småningom ska försöka höra de här personerna, sägerJoakim Hansson.

ANNONS

Vittnet: "Rutan på bilen var helt krossad"

Ett vittne berättar för Borås Tidning att hon hörde ett flertal smällar när hon stod i sin lägenhet. När hon ett par minuter senare skulle åka till jobbet observerade hon en bil som stod i närheten av brottsplatsen.

– Det var en svart BMW och förarrutan var sönder och det stod två polisbilar där. De hade spärrat av. Då förstod jag att det sannolikt varit en skottlossning. Rutan på bilen var helt krossad.

En annan person vittnar om skotthål på bilen.

– Det var minst ett hål på sidan vid förardörren och en ruta var sönder.

Rubriceras som mordförsök

Under kvällen spanade polisen efter flyktfordonet i området – men utan framgång. Brottsplatsen spärrades även av.

Under måndagen kommer polisen att knacka dörr och samla vittnesuppgifter. Utöver detta kommer förhör att göras med de båda männen.

– De båda är på sjukhus. En av dem av vi kunnat prata med, men inte den andra, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen i Region Väst.

Händelsen rubriceras som mordförsök alternativt dråp.

ANNONS