Två män allvarligt skadade efter brand

En släpkärra fattade av oklar anledningen eld på en bensinmack i Säffle i Värmland under natten mot torsdagen. Två män som misstänks ha försökt slanga bensin vid macken har drabbats av svåra brännskador. – Båda har allvarliga brännskador och vårdas på sjukhus, säger Jonas Wendel, förundersökningsledare i ärendet.

ANNONS
|

Polisen fick larm om att en släpkärra stod och brann på en bensinmack strax efter halv fyra-tiden under torsdagsnatten. Kort därefter kom det uppgifter om att en brännskadad man hittats i närheten.

När polis och räddningstjänst kom till platsen var släpkärran helt utbränd.

Ytterligare en skadad

Drygt 45 minuter senare kom ytterligare uppgifter om en brännskadad man.

Båda de skadade männen uppges ha drabbats av allvarliga skador och fördes under morgonen till Centralsjukhuset i Karlstad.

– En av dem är allvarligt skadad och vårdas på intensiven, berättadePer-Arne Eriksson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland tidigt på morgonen.

Senare under dagen flögs en av debrännskadade männeni ambulanshelikopter för specialistvård i Uppsala. Den andra mannen vårdas på sjukhuset i Linköping för sina brännskador.

ANNONS

Båda männen är enligt sjukhuset i 25-årsåldern.

Polisen misstänker att branden startade i samband med att männen försökte slanga bensin för att fylla upp tankar som var placerade på släpet som började brinna. Under morgonen spärrades delar av bensinstationen för att polisen skulle kunna genomföra en teknisk undersökning vid platsen.

– När vi kom till platsen var släpkärran övertänd. Det handlade om två fat bensin, en kubik vardera, berättade Mats Ahlstrand, räddningsledare på räddningstjänsten i Säffle till nwt.se.

I samband med branden ska någon ha uppmärksammat att en personbil lämnat platsen, men ingen är i nuläget misstänkt för brott.

"Skador på stora delar av kroppen"

Enligt Morgan Connedal, som avlöste Per-Arne Eriksson under torsdagsmorgonen har mannen som nu vådaras i Uppsala allvarliga brännskador.

– Han har allvarliga brännskador på stora delar av kroppen. Procentsatsen på brännskadorna är hög, men jag vill inte säga hur hög, sa Morgan Connedal tidigare.

Han berättar att den allvarligt skadade uppgav sitt namn på väg till sjukhuset men att han i övrigt inte har några uppgifter om mannen var vid medvetande eller inte när hon kom fram till sjukhuset.

Båda allvarligt brännskadade

Enligt Morgan Connedal harpolisen inlett förundersökningar gällande allmänfarlig vårdslösthet och stöld efter branden.

Jonas Wendel är förundersökningsledare i ärendet vårdas båda männen på sjukhus.

ANNONS

– Båda har allvarliga brännskador. Vi ska utreda vad det är som har hänt och jag lämnar inga uppgifter i ärendet i nuläget. Vi ska fortsätta med förhör för att få en klarare bild av händelseförloppet, säger Jonas Wendel.

På Akademiska sjukhuset i Uppsala uppger presstjänsten att tillståndet är livshotande och instabilt i nuläget på den ena mannen som förts dit. På sjukhuset i Linköping är skadeläget även där mycket allvarligt.

ANNONS