Två lastbilar hamnade i diket i höjd med Kvibille

Två lastbilar skapade trafikkaos på väg E6 i förmiddags, detta efter en kollision. Trafiken stod därefter stilla i tre timmar.

ANNONS
|

Två lastbilar hamnade i diket, efter att den ena, kört in i den andra på motorvägen. En av lastbilarna läckte därefter olja, vilket gjorde körbanan okörbar. Resultatet blev flera kilometers kö, som stannade upp trafiken i nästan tre timmar. Olyckan skedde i höjd med Kvibille.

En av dem som satt fast på motorvägen under de långa timmarna var Johan Bergström. Johan var på väg till Köpenhamn för att jobba, men blev försenad på grund av olyckan. När Hallandsposten nådde honom på måndagseftermiddagen, var han både förvånad och irriterad.

– Ingen bärgare var på plats förrän efter en och en halv timme. Jag tycker det är för dåligt. Det är ju hundratals bilister som har drabbats av flera förseningar på grund av det här. Jag är förvånad över att polisen inte har någon operativ ansvarig vid en sådan här olycka, som kan ha hand om bärgare och ambulans, säger Johan Bergström.

ANNONS

Polisen menar att arbetet gick till som det skulle, men att bärgaren skapade försening på grund av den tunga trafiken.

– Det handlade om att flera hundratals bilar stoppade trafiken i båda körfilerna. En bärgare har ju heller inga blåljus, att ta sig fram med.Bärgaren hade därför svårigheter att ta sig fram till olycksplatsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Hallandsposten har sökt trafikpolis Lena Alenhag för en kommentar, gällande kritiken i polisens arbete vid platsen.

ANNONS