Två klättrare fastnade på klipphylla

En större räddningsinsats pågick vid Vinterberget i Dingle under lördagen då två klättrare hade skadat sig och hamnat på en klipphylla 15 meter ovanför marken.
– En har fått åka med ambulans till sjukhus, sa Mikael Gard från räddningstjänsten.

ANNONS
|

Räddningstjänst, räddningshelikopter och ambulanssjukvårdare fick åka ut till Vinterberget i Munkedals kommun där två klättrare hade hamnat i nöd under lördagseftermiddagen.

– De har hamnat på en klipphylla femton meter ovanför marken, berättade Mikael Gard på Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Fick en sten över sig

En av klättrarna hade tagit tag i en sten som sedan lossnat från berget.

– Han fick den över sig på något sätt och sen ska den ha fortsatt nedåt och träffat klättraren som befann sig under. Därefter har de båda tappat greppen och blivit hängandes i sina selar i nära anslutning till den här klippavsatsen som lutade 30 till 40 grader, säger Mikael Gard.

ANNONS

Stenen ska ha varit en halvmeter i diameter stor.

Räddningsteamet på plats lyckades fira ner en av klättrarna till marken. Denne fördes till NÄL:s sjukhus. Den andre vinschades upp i en ambulanshelikopter och fördes till Sahlgrenska.

Sjukhusens pressjourer meddelar att personernas tillstånd är allvarligt men stabilt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS