Tumult vid SD:s torgmöte

Det utbröt tumult under SD-ledaren Jimmie Åkessons torgmöte i Falkenberg. En person uppges ha gripits och enligt Aftonbladet ska en polis ha sparkats i ansiktet.
– Ett antal ungdomar har kastat tomater och två ungdomar med en påse med ägg har omhändertagits, en person har också gripits misstänkt för våld mot tjänsteman, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till GP.

ANNONS
|

Enligt Stefan Gustafsson har polisen haft ett bevakningsuppdrag i Falkenberg med anledning av att SD-ledaren Jimmie Åkesson under dagen hållit ett torgmöte i staden.

Under mötet ska flera ungdomar vid platsen ha stört mötet genom att kasta tomater.

– Jimmie Åkesson har inte blivit träffad av några tomater. Ungdomarna som omhändertogs hade en påse med ägg som omhändertogs i förebyggande syfte, vi tror inte att äggen skulle tas hem för att kokas, säger Stefan Gustafsson.

En person, enligt polisen också troligen en ungdom, har gripits misstänkt för våld mot tjänsteman. Enligt Aftonbladet ska en polis ha blivit sparkad i ansiktet i samband med att personer försökte ta sig fram till talarstolen vid torgmötet.

ANNONS

– Jag kan inte bekräfta att tjänstemannen som anmälan gäller är en polis, men jag skulle anta att det kan vara så då polisen har varit vid platsen, säger Stefan Gustafsson.

"Gav mig en tomat"

Enligt polisens presstalesman så kunde mötet trots tumultet fortgå.

– Mötet är avslutat för en bra stund sedan och behövde inte avbrytas. Jag har i nuläget inte exakta tider för omhändertagandet av de två personerna eller personen som greps, säger Gustafsson.

Jimmie Åkesson verkar själv ha tagit det hela med ro. I ett sms till Expressen kommenterar han händelsen:

”Det var någon som var snäll och gav mig en tomat. Jag smakade även på den, den var god”, skriver Jimmie Åkesson.

Torgmötet i Falkenberg var ett av flera planerade valmöten för SD-ledaren under torsdagen då han även talar i Halmstad och Helsingborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS