Tre till sjukhus - olycka på brandstation

Tre personer kördes vid lunchtid på torsdagen till sjukhus under en övning vid brandstationen i Skene. – En person har svimmat under värmerökdykning, säger Peter Adlersson på polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om arbetsplatsolyckan vid 11.39 på torsdagsförmiddagen och de skadade är enligt räddningstjänsten personer som utbildar sig till brandmän.

– En person har svimmat undervärmerökdykning, tre personer har förts till sjukhus för kontroll, berättade Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst, efter larmet.

Inträffade under utbildning

Stefan Bengtsson är tillförordnad räddningschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund där räddningstjänsten i Skene ingår.

– Det var i förmiddags nere i Skene där det genomfördes en övning vid brandstationen i rökdykning, förklararStefan Bengtsson bakgrunden till händelsen.

Bengtsson berättar att han i nuläget inte har koll på hur allvarligt skadade de drabbade är.

– Ett antal personer blev påverkade av temperaturen under övningen och de blev avförda med ambulans till Borås sjukhus. Vi har personal på plats vid sjukhuset och jag väntar nu på besked med hur det står till med de drabbade. Men jag har ingen mer information om det medicinska, säger Bengtsson.

ANNONS

Övningen pågick enligt Bengtsson i en anläggning intill brandstationen i Skene. Efter att flera personer började må dåligt avbröts övningen. Vad Bengtsson känner till har inga liknande incidenter inträffat tidigare.

– Vi håller på att undersöka bakgrundenoch kommer att göra en egen utredning för att ta reda på vad det är som har hänt. När det gäller övningen i rökdykning har vi ställt av den resten av dagen. Sedan får vi utvärdera om vi kan komma vidare, säger Stefan Bengtsson.

Polisen: Inga allvarliga skador

Enligt polisen i Borås ska de drabbade personerna inte vara allvarligt skadade.

– De har tagit ut sig så pass mycket under den här övningen att de mår dåligt, men det handlar inte om några allvarliga skador. Vi skriver en anmälan gällande en arbetsplatsolycka och så får vi se över vad det är som har hänt, sägerRobert Cleverup, stationsbefäl vid polisen i Borås.

ANNONS