Under gårdagen slet sig tre stutar från ett stall. En av dem tog sig ut på motorvägen och stångade en bilist som försökte hjälpa till. Bilden är från en annan plats.
Under gårdagen slet sig tre stutar från ett stall. En av dem tog sig ut på motorvägen och stångade en bilist som försökte hjälpa till. Bilden är från en annan plats. Bild: Karl af Geijerstam

Tre stutar slet sig – stångade bilist på E6

Under natten till tisdag tog sig tre stutar ut från ett stall i Falkenberg. När de senare under dagen skulle fångas in, tog sig en av dem ut på motorvägen där den sedan stångade en bilist.
– Det var en man i 30-årsåldern som försökte hjälpa till på något sätt och blev stångad. Han fick skador i mage och ben men det ska inte ha varit allvarligt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Polisen larmades under tisdagsmorgonen om att en ko var lös på E6:an i närheten av Falkenberg. Det visade sig senare att det handlade om tre stutar. En av stutarna, som är kastrerade ungtjurar, tog sig ut på motorvägen och stångade en bilist. Något som som tidningen Hallands Nyheter var först med att berätta.

Det var en person som cyklade till jobbet som ringde in och berättade om de lösa djuren. Från tidig morgon fram tills sen eftermiddagen försökte polis och ägare att fånga in stutarna.

– En av stutarna var väldigt ilsken så man tvingades avliva den. Detta var vid strax efter klockan fyra, säger Thomas Fuxborg och fortsätter:

ANNONS

– Och det var då som en annan stut tog sig upp på motorvägen.

Stuten stångade i sin framfart två olika personbilar och en bilist som lämnat sitt fordon för att försöka hjälpa till.

– Men han ska ha kunnat uppsöka vård för egen maskin. Så det var inga allvarliga skador, säger Fuxborg.

Störningarna i trafiken och svårigheterna kring att fånga in stutarna gjorde att man till slut fick avliva även de andra två.

– Djuren var såklart väldigt stressade och de gör ju lite som de vill. Tyvärr blir det så ibland men nu slutade det ju ändå förhållandevis bra. Det kunde ha slutat mycket värre, säger Emelie Rapp, stationsbefäl på polisen i Falkenberg till Hallands Nyheter.

Händelsen rubriceras enligt polisen som en trafikolycka.

ANNONS