Tre gripna efter väpnat rån mot butik i Borås

En maskerad man beväpnad med någon form av pistolliknande föremål rånade på onsdagskvällen en butik i Borås. Personal ska ha blivit hotad med vapnet, men ingen ska ha kommit till skada. Tre personer kunde senare gripas efter en biljakt längs riksväg 40.

ANNONS
|

Polisen fick in larmet om rånet på Varbergsvägen i Borås kvart över åtta på onsdagskvällen. Rånet ska ha inträffat fem minuter innan polisen fick kännedom om brottet.

Den misstänkta mannen ska ha kommit in maskerad i butiken och ska sedan ha hotat anställda i butiken med ett pistolliknande föremål.

– Mannen har haft något pistolliknande föremål, han har hotat personalen med det men inte avfyrat det, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Enligt polisen ska både personal och kunder befunnit sig i butiken under rånet, men ingen person kom till skada.

Fick med sig pengar

Mannen ska ha fått med sig en okänd summa pengar och sedan snabbt lämnat platsen.

ANNONS

– Det går i stort sätt på några sekunder, berättade Stefan Gustafsson.

Hur mannen har tagit sig ifrån platsen är i nuläget oklart. Efter händelsen var polisen kvar vid butiken och förhörde vittnen.

– Vi jobbar därifrån och ser om det finns uppgifter som avgör hur vi ska gå vidare, sa Stefan Gustafsson. a

Finns det något signalement på den misstänkta personen?

– Det är en man med en mask. I övrigt så bär han någon typ av svarta kläder, det är ganska maskerat om man säger så, sa Stefan Gustafsson.

Tre gripna efter biljakt

Strax efter klockan 21 hade polisen lämnat butiken. Men samtidigt ska en polispatrull försökt stoppa en bil i området. Bilen försökte då köra ifrån polisen och en jakt inleddes på riksväg 40 i riktning mot Göteborg. I höjd med Ryamotet fick polisen stopp på bilen.

I bilen satt två män, samtidigt som en tredje man sprang från platsen. De två männen i bilen greps av polis och den tredje mannen kunde gripas efter att han spårats upp av polishundar.

I bilen gjorde polisen även fynd som kan knytas till butiksrånet i Borås. De tre gripna personerna har förts till Borås för fortsatt utredning.

ANNONS

ANNONS