Trafikstopp på Orust

En A-traktor har kört av vägen på Orust. Olyckan har skett på länsväg 160, vilket är huvudleden på ön och orsakar stora störningar i trafiken då en vägportal rasat.

ANNONS
|

Tidigt på onsdagsmorgonen körde en A-traktor av vägen på Orust vilket orsakat stora störningar i trafiken. A-traktorn körde rakt in i en vägstolpe som vek sig och vägportalen rasade ner över vägen.

– I nuläget vet vi inte vad som fick personen att köra av vägen, Bo Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten på Orust.

Polisen är på plats och föraren verkar oskadd och vid medvetande.

– Patrullen körde ut vid 07.10 och vi har nu kommit fram till platsen, föraren är vid medvetande och kan tala, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Den nerrasade vägportalen hindrar framfarten för biltrafiken och en kranbil kan krävas göra vägen fullt körduglig.

ANNONS

– Vi måste lyfta väck skyltarna med en kranbil. Vi släpper på trafiken växelvis, nu och det börjar rulla på. Men det kan ta en timme tills det rullar på som vanligt, säger Bo Hansson, inre befäl vid räddningstjänsten på Orust.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS