Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Flyg, bil- och kollektivtrafik påverkades av det dåliga vädret under morgonen.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Trafikstörningar under morgonen och förmiddagen

  Vädret skapade problem både för kollektiv- och flygtrafik.

  Många bussar försenades under morgonen och spårvagnstrafiken lades om under ett par timmar över Götaälvbron på grund av ett växelfel.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Felet är åtgärdat och trafiken rullar som vanligt över bron, säger Cesar Kakolewski, störningskoordinator på Västtrafik.

  Det finns fortfarande vissa förseningar för busstrafiken och resenärer uppmanas att hålla koll på Västtrafiks reseplanerare.

  Mindre flygförseningar

  Landvetter flygplats hade under morgonen ett inställt flyg men bara mindre flygförseningar. Hans Uhrus, presschef på Swedavia berättar att snöröjning har gjort och att det varit en relativt snäll snöstorm.

  – Vi är hoppfulla om att detta snöoväder inte ska ställa till några större förseningar. Om man vill kan man hålla koll på sitt flyg på Swedavia.se, säger han.

  Flera bilolyckor

  Ett flertal bilolyckor förekom i regionen. Bland annat välte en tankbil på riksväg 40 utanför Tranemo. Två bilar krockade även vid Björlandavägen på morgonen där bägge bilar fick bärgas. Enligt Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst har det trots vädret varit lugnt.

  – Ja, förhållandevis lugnt och inga allvarligare olyckor vad jag se, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.