Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

På E6 utanför Stenungsund körde en bil av vägen. Bild: Mikael Berglund

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Totalt 22 olyckor i nyårstrafiken

Larmen om trafikolyckor rasar in i Västsverige. På nyårskvällen fick SOS in sju larm inom loppet av en timme.
– Det har varit flera olyckor i hela regionen. Kör försiktigt, uppmanar Ann-Christine Löfstrand vid polisen.

Snöblask och nyårstrafik har lett till flera olyckor runt om i Västsverige under eftermiddagen och kvällen. Från klockan 18 och framåt inträffade sju olyckor inom loppet av en timme.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och i den takten har det fortsatt. Mellan klockan 15 och 20 har det enligt polisen skett 22 trafikolyckor runt om i länet.

– Men som tur har det inte rapporterats några allvarligare skador. Det har varit uppdelat på hälften mellan lindriga skador och de som varit helt oskadda, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Snö inåt landet

Klockan 17.55 körde en bilist i diket i höjd med Flo utanför Grästorp, tre minuter senare hände samma sak på Ucklumsvägen i Stenungsund.

Därefter gick det fem minuter innan SOS larmades om ännu en trafikolycka, denna gången i Bergsjön i Göteborg. Samtidigt körde en bilist av Fjällvägen i Uddevalla.

Klockan 18.13 inträffade ytterligare en olycka i närheten av Stenungsund, när en bilist körde av E6:an i norrgående riktning.

Det finns inga rapporter om allvarliga skador i samband med ovanstående olyckor.

– Men det är mycket snöblask och blöta vägbanor här ute på kusten, lite längre in i landet är det mer snö. Det gäller att ta det försiktigt, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region väst.

"Är jättehalt på platsen"

Vid 18.22 kom det in ett larm om en singelolycka i Alingsås och enligt SOS Alarm har en person fått föras till sjukhus med ambulans, skadeläget är dock oklart.

Knappt 20 minuter senare kom ytterligare ett larm om att två personbilar krockat i Falköping. Även där är det oklart om någon skadats.

Även i Borås orsakade halkan en olycka då två bilar kolliderade strax efter klockan 19. Enligt räddningstjänsten skadades ingen person, utan det rörde sig enbart om plåtskador på bilarna.

Strax efter klockan 20 ska även en bil ha voltat utanför Ulricehamn.

– En person som är chockad men annars oskadd. Men det är jättehalt på platsen, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.