Tjuvarna länsade Knipans lada på allt av värde, däribland Ulric Simonsons 50-årspresenter.
Tjuvarna länsade Knipans lada på allt av värde, däribland Ulric Simonsons 50-årspresenter.

Tjuvar stal Ulrics alla 50-årspresenter

ANNONS
|

Familjen hade planerat och satsat stort inför Ulric Simonsons 50-årsfest. Jubilaren ”kidnappades” på lördagen av barnen hemma i Nittorp och fick åka till Halmstad med förbundna ögon. Väl framme möttes han av 45 vänner och en jättefest i samlingslokalen vid Östra stranden, där familjen sedan tre år tillbaka har en stuga. Det blev en helkväll med dans och festligheter i Knipans lada.

– Vi hade så kul så jag tänkte att jag väntar till i morgon med att öppna presenterna och passar på att ringa runt och tacka alla. Vi grovstädade bara och låste när de sista gästerna hade gått hem vid tvåtiden, berättar Ulric Simonson.

ANNONS

Nu sitter han dagarna efter och ringer runt till sina vänner – men av en helt annan anledning.

Han ringer för att fråga vad som fanns i födelsedagspaketen, för anmälan till polis och försäkringsbolag.

– När vi kom tillbaka klockan sju på morgonen var låset uppklippt och allt var länsat. Tjuvarna hade tagit backar med öl, vin och sprit som blivit över och alla presenter och presentkort som jag hade fått av mina vänner. De tog min skinnjacka, min sons dator och projektorn som hörde till festlokalen. Det fanns inte en pinal kvar värd över 100 kronor, säger Ulric, som känner sig både ledsen och förbannad över det som har hänt.

– Jag vet att det bara är saker och man ska vara glad att vi har hälsan och mår bra. Men det är samtidigt väldigt kränkande och hjärtlöst. Man vill ju att de som har gjort det här ska åka fast, säger han.

I somras när rottingmöblerna försvann från stugans uteplats så gjorde Ulric ett inlägg i Facebookgruppen ”Brottsplats Halmstad”. Det gav resultat och han fick tillbaka sitt trädgårdsmöblemang, som hade hittats gömt i närheten.

Nu har han skrivit ett nytt inlägg och hoppas på tips från någon som kan ha sett något under natten till söndagen. kanske kan han med halmstadbornas hjälp komma närmare att få tillbaka något av det stulna.

ANNONS

-  Vi har inga större förhoppningar, men man vet ju aldrig, säger han.

Det är inte första gången Ulric Simonson råkar ut för stölder vid sommarstugan.

- Det här är fjärde eller femte gången på tre år som vi blir av med grejer. Det känns tröstlöst, säger han.

Polisutredningen är redan nedlagd. Det var tal om att skicka ut en hundpatrull direkt på söndagsmorgonen, men det fanns ingen sådan tillgänglig.

Nästa steg är att få in en så detaljerad lista som möjligt över det stulna godset ifall det skulle dyka upp i någon husrannsakan framöver.

ANNONS