Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

nyapolisorg2

Tittade på barn genom fönster - man anhållen

En familj i Brålanda fick sent på torsdagskvällen syn på en man som stod utanför deras hem och tittade in genom ett fönster. Mannen greps av polis och misstänks för ofredande.

– Familjen blev väldigt rädda. Mannen ska ha stått och tittat in via ett fönster på ett barn. Det var andra gången på kort tid som en man, med liknande utseende, stått vid deras villa och iakttagit familjen, säger Karl-Johan Främling, inre befäl på Trollhättepolisen.

Pappan i familjen larmade genast polisen och kunde med hjälp av ett par grannar hålla kvar mannen i väntan på polispatrull. 

– Mannen hade inga identitetshandlingar på sig och det är i nuläget oklart vem han är. Han säger att han är i 35-årsåldern men han kan lika gärna vara 25 år eller 45 år. Vi vet inte och söker just nu efter mannens identitet via bland annat en Europadatabas, säger Främling.

Mannen förnekar brott och har, enligt polisen, hittills inte kommit med någon vettig förklaring till varför han ska ha befunnit sig utanför familjens hem. 

Enligt polisen var mannen inte det minsta våldsam och hade inga vapen eller andra tillhyggen på sig i samband med händelsen. Han verkade inte heller påverkad av alkohol eller andra droger.

– Det är ett väldigt märkligt beteende. Mamman ska vara väldigt ledsen, familjen hade nyss bytt sovrum eftersom en liknande händelse inträffat nyligen, säger Främling.

Mannen anhölls natten mot fredagen och kommer att höras under fredagen.

Vid 18-tiden på fredagen kunde polisen meddela att mannen inte längre är anhållen och skickad till Migrationsverkets förvar.

Mest läst