Tidningsbud i viltolycka i Västsverige

Strax efter 02-tiden natten mot tisdag inom ett larm om en personbil som krockat med en älg i precis utanför Kinna i Marks kommun. Väl framme på platsen kunde polisen konstatera att det rörde sig om ett tidningsbud som väjt för en älg.
– Tidningsbudet fick avföras i ambulans till sjukhus, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

ANNONS

Klockan 02.07 under natten mot tisdagen inkom ett larm om en viltolycka i utanför Kinna. Enligt det initiala larmet rörde det sig om en personbil som kolliderat med en älg.

– Vi åkte dit tillsammans med en ambulans och kunde på platsen konstatera att det rörde sig om ett tidningsbud, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Föraren var lindrigt skadad och fick lämna platsen i ambulans. Bilen lämnades då kvar på platsen eftersom den enligt Marina Saghamre inte stod i vägen för någon.

– Vi trodde först att det rörde sig om en kollision, men det visade sig alltså att föraren väjt för älgen. Därför behövde vi inte heller ringa eftersöksjägare då älgen klarade sig oskadd.

ANNONS
ANNONS