Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Team Sikhall slog hastighetsrekord över Vänern

Under resan till pokerrun i Kristinehamn passade team Sikhall på att slå hastighetsrekord. En toppfart på närmare 82 knop noterades ute på Vänern. Nästa helg på Stockholm pokerrun är planen att köra ännu snabbare.

Team Sikhall från Vänersborg med Magnus Larsson i spetsen deltar just nu i pokerrun i Kristinehamn, skriver TTELA. Det är ett båtrace som avslutas med en pokerturnering. Teamet tog genvägen över Vänern och passade på att slå nytt hastighetsrekord på sjösträckan.

– Vi hade en snitthastighet på 75 knop men toppade runt 80-81 knop. Vi började med en stillastående start i Vänersborg. Det tog tid att komma upp i fart, det är mycket folk, packning och bränsle på båten. Vi måste också navigera och hålla kolla på andra båtar som är ute på sjön, säger Magnus Larsson, skeppare på båten.

Klar förbättring

Sträckan över Vänern är ungefär 15 landmil. En sträcka teamet klarade av på 1 timme och 20 sekunder. Den nya tiden är en rejäl förbättring jämfört med teamets tidigare notering på 1 timme, 15 minuter och 40 sekunder.

Att det gick fort kanske har att göra med att team Sikhall i år har en ny båt.

– Det är en Fountain 42 lightning. Båten är på 42 fot och har två kompressormatade motorer på 900 hästkrafter var. Den har alltså potential att gå riktigt fort, säger Magnus Larsson med ett skratt.

Föredrar salt

Enligt Magnus Larsson är det mer gynnsamt att köra snabbt i saltvatten. Något teamet kommer att få känna på nästa helg.

– Då är det Stockholm pokerrun. Sen ska vi vidare till Åland och Finland. Då ska vi köra som hängslena håller.

Senare i sommar kommer även teamet att köra ett pokerrun i Smögen.

Nu befinner sig hela teamet i Kristinehamn och under racet mot Karlstad var deras båt en av de snabbaste båtarna.

– Här kommer vi från lilla Sikhall och kör en av de snabbaste båtarna. Det är jätteroligt! Många kommer fram och pratar och är intresserade och intresset för oss är väldigt stort. 

Det är inte bara under racen som intresset för team Sikhall är stort. Det märks också på nätet.

– Vi har tvåtusen följare på våran Facebooksida och över hundra tusen är inne och tittar. Det är roligt att vi kan glädja folk.

Mest läst