Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Arkivbild
Arkivbild

Tågstopp i Västsverige

Det råder för närvarande ett totalstopp i all tågtrafik mellan Varberg och Borås, uppger Trafikverket. Samtliga tåg kommer att ersättas med buss, och resenärer bör räkna med längre restid.

Det var vid 16-tiden under torsdagen Trafikverket meddelade att all tågtrafik stoppats mellan Varberg och Borås. Orsaken uppges vara ett elfel, och reparatörer är utsända för att åtgärda felet.

– Det är ett träd som har fallit över en kontaktledning vid Fritsla.  I nuläget är alla tåg inställda mellan Varberg och Borås, säger Anna-Karin Södergren vid störningskoordinator på Västtrafiks störningshantering.

Långfärdsbussar

Ännu finns ingen prognos för när reparationen är slutförd, men man jagar nu bussar som ska ersätta tågen. Vissa är redan bekräftade, andra väntar på att bli bekräftade.

– De kommer att köra mellan Varberg och Borås, och vissa bussar kommer att gå hela vägen till Uddevalla beroende på hur långt tåget skulle gå, säger Anna-Karin Södergren.

Samtliga avgångar inställda

Trafikverket meddelade vid 18-tiden att samtliga avgångar på sträckan Borås – Varberg och omvänt är inställda resten av kvällen. Tågen förväntas gå som vanligt på fredagsmorgonen.

 

Mest läst