Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

TC385G-STOCKHOLM-OSLO
Arkivbild. Bild: Jon Olav, Nesvold

Tågbrand utanför Falköping orsakar förseningar

En brand i en transformator gjorde att ett persontåg fick utrymmas en bit utanför stationen i Falköping på fredagseftermiddagen. Detta ledde till stopp i tågtrafiken mellan Herrljunga och Skövde. Under kvällen väntas förseningar på sträckan.

Klockan 15:14 inkom ett larm om att det brinner på ett persontåg cirka en kilometer utanför Falköpings centralstation. Enligt räddningstjänsten började det brinna i en transformator på tåget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det rör sig om en elbrand, säger Stefan Svensson, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten, polis och ambulans kallades till platsen, men inga personer kom till skada enligt SOS alarm. Släckningsarbetet avslutades vid 16-tiden.

– Tåget är utrymt, personerna som befann sig på tåget står på en parkering, meddelade Stefan Svensson, räddningschef i beredskap, tidigare under eftermiddagen.

Branden ledde till stopp i tågtrafiken åt båda håll mellan Herrljunga och Skövde, vilket också drabbade tåg på sträckan mellan Göteborg och Stockholm. Men vid 18-tiden öppnades återigen ett spår.

Förseningar under kvällen

SJ meddelar att det råder förseningar på sträckan mellan Göteborg och Stockholm.

– Passagerarna på det drabbade tåget sitter nu på ersättningsbussar. Det handlar om cirka 200 resenärer, säger Tobbe Lundell, tf presschef på SJ.

Det brand-drabbade tåget hade vid 18-tiden kunnat köras undan, men förseningar väntas under hela fredagskvällen.

– Den som ska ut och resa gör klokt i att kolla på vår hemsida eller i appen om vad som gäller för just sin resa, säger Tobbe Lundell, tf presschef på SJ.

Mest läst