Tåg spårade ur – stopp i tågtrafiken

Det är helt stopp i tågtrafiken mellan Borås och Göteborg efter att ett godståg spårat ur vid Hindås. – Det kommer vara stopp i trafiken hela dagen, säger Yasmine Boulechfar, vid Trafikverkets presstjänst.

ANNONS
|

Det är en vagn till ett godståg som har spårat ur vid en växel i Hindås, i Härryda kommun. Inga tåg kommer trafikera sträckan mellan Göteborg och Borås.

– Det är helt stopp i trafiken mellan Göteborg och Borås och beräknas vara det hela dagen, säger Yasmine Boulechfar, vid Trafikverkets presstjänst.

Enligt Trafikverket är det en vagn som har vält efter att tåget har spårat ur. Det är två spår som berörs av olyckan.

– Det är tre vagnar som är berörda och en vagn som har vält, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Texten fortsätter under läsarfilmen.

Urspårningen inträffade strax efter klockan tre natten till onsdag. Anledningen till urspårningen är oklar med det har skett vid en växel.

ANNONS

– Det har i princip bara spårat ur, vagnen ligger på sidan om spåret, sägerYasmine Boulechfar.

Inget farligt gods

Ingen person har kommit till skada och vagnen innehåller inget farligt gods.

Resenärer uppmanas kontakta tågbolagen för information om bussersättning. Bland annat Västtrafik och SJ är bolag som i vanliga fall trafikerar sträckan.

Under dagen kommer man arbeta med att få bort tåget och åtgärda problemet.

– Vi måste lyfta upp vagnen och sen måste det repareras, hur mycket skador det är har jag ingen information om i nuläget, säger Yasmine Boulechfar.

Enligt Trafikverket handlar det om en omfattande skada.

– Vagnen ligger kvar på platsen och det kommer ta hela dagen att bärga vagnarna och laga spåren, säger Ulrika Karlsson.

Inga pendeltåg avgår

Västtrafik bekräftar att stoppet kommer gälla under hela dagen.

– Just nu är prognosen satt över hela dagen, och då handlar det om västtågen. SJ regional-tåg kommer ledas om och eftersom de inte har några stationer mellan Göteborg och Borås så missas inga stationer, men det kommer bli förseningar.

Ersättningsbussar under hela dagen

Västtrafik kommer sätta in ersättningsbussar för alla avgående tåg.

– Vi har bussar på alla avgångar fram till 09, men vi har fler bussar som vi kan använda hela dagen. Så länge vi inte får några stopp på andra ställen så ska de gå utan problem, sägerAgim Zekaj, störningskordinator på Västtrafik.

ANNONS

Västtrafik skickat ut information till sina resenärer via hemsidan, bussarna kommer gå från ersättningshållplatser vid stationerna i Göteborg och Borås.

– Det är svårt att säga att många som påverkas, men många brukar åka med linje 100, en expressbuss mellan Borås och Göteborg, och den går som vanligt. Det brukar räcka med en buss per tåg, säger Agim Zekaj, störningskordinator på Västtrafik.

ANNONS