Tåg har kolliderat med bil i Västsverige

ANNONS
|

Det var klockan 07:55 som larmet kom in om någon typ av kollision på järnvägen i Strandnorum.

– Vad vi har förstått så ska föraren vara ute ur bilen, sa Roine Lind på SOS Alarm initialttill GP.

En stund senare var räddningstjänstenframmepå platsen med flera enheter. Där kunde man konstatera att bilen var helt tillintetgjord.

– Det var en person i bilen, men den har klarat sig helt utanpersonskador, uppgav Jörgen Simonsson på Räddningstjänsten i Stenungsund.

"Föraren hann precis slänga sig ur bilen"

Bilen släpades flera meter på tågrälsen efter kollisionen. Föraren ska emellertid ha klarat sig undan såväl kollision som efterföljande förflyttning.

– Föraren hade hoppat ur bilen innan kollisionen. Polispatrullen som kom till platsen har kört hem föraren till hennes bostad, meddelar polisens pressinformatör Peter Adlersson.

ANNONS

Det var en kvinna i 50-årsåldern som körde bilen. Det visade sig att det var ren tur att hon inte satt i bilen när tåget kraschade in i den.

– Föraren säger att bilen fastnade med nåt hjul på övergången. Hon kunde inte köra därifrån och hann precis slänga sig ur bilen innan kollisionen, berättar Adlersson.

Störningar i tågtrafiken

Trafikverket meddelar att det är stopp i tågtrafiken mellan Stora höga och Stenungsund.

–Det är stopp i trafiken. Två Götalandståg är inställda, men inga SJ-tåg drabbas. Vi har inga prognoser på när trafiken kommer att rulla på som vanligt, säger Sara Lindström presstalesman vid Trafikverket till GP.

Biltrafiken rullar dock på som vanligt på platsen, enligt polisen.

ANNONS