Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Lars-Göran Falkholt från Göteborg, hans fru Vivian och dotter Annabelle har omkommit efter en svår bilolycka i Australien på annandagen. Dottern Jessica till höger vårdas svårt skadad på sjukhus. Bild: Privat

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Svenskfamilj i dödsolycka utanför Sydney

  I en svår bilolycka på annandagen omkom Lars-Göran Falkholt från Göteborg, hans fru Vivian och dotter Annabelle. Dottern Jessica vårdas fortfarande, svårt skadad, på sjukhus efter frontalkrocken utanför Sydney.
  – Det känns väldigt tomt, säger hans bror Christer Falkholt.

  Den dödliga bilolyckan inträffade på annandag jul strax söder om Sydney. Något som GT var först med att rapportera.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Familjen Falkholt var då på väg hem till Sydney efter att ha firat jul på annan ort. Tio mil ifrån staden kolliderade de med en mötande bil som, enligt australiensiska medieuppgifter, kommit över på fel sida av vägen.

  Lars-Göran Falkholt, 69, och hans fru Vivian, 60, omkom direkt. Dottern Annabelle, 21, avled efter några dagar på sjukhus. Den äldre dottern Jessica, 28, som bland annat har spelat i TV3-serien "Home and Away" vårdas fortfarande svårt skadad på sjukhus.

  – Det är svårt att ta in. Det känns väldigt tomt. Och det är en så konstig känsla när det är så långt bort, säger Lars-Göran Falkholts bror Christer Falkholt som bor i Dals-Långed.

  – Jag har förstått händelseförloppet kring olyckan med kraschen och explosionen och har sett bilderna på bilskelettet. Jag hoppas att de inte var vid medvetande när det brann, säger han.

  Många olyckor under december

  Olyckan inträffade på Australiens mest trafikerade väg, Princes Highway, som går mellan Melbourne och Sydney. På den aktuella delen av sträckan finns ingen avdelare mellan fordon som kör i motsatta riktningar.

  Delstaten New South Wales, där Sydney ligger, har varit hårt drabbat av trafikolyckor under december månad. Enligt Sydney Morning Herald, har 21 personer omkommit i trafikolyckor i delstaten sedan mitten av december. Tredubbelt så många som samma period 2016.

  Utvandrade på 80-talet

  Lars-Göran Falkholt var född och uppvuxen i Göteborg men utvandrade till Australien i början på 80-talet.

  – På den tiden fick man gratis biljetter för att de sökte yrkesfolk. Han jobbade som bilmekaniker och sen fick han jobb på flygbolaget Qantas serviceavdelning, säger Christer Falkholt.

  För några år sedan blev han pensionär. På söndag skulle han ha fyllt 70 år. Vartannat år kom han tillbaka till Västkusten på besök, ofta med familjen.

  – Han var här med Vivian senast 2016 för att besöka sina syskon. Döttrarna har också varit här en hel del, säger Christer Falkholt.

  Läget för dottern Jessica Falkholt som vårdas på sjukhus är fortfarande oklart.

  – Jag vet inte vad som händer. Jag får lite information från Australien. Men det kan ta flera veckor innan de ser var hennes skada tar vägen, säger Christer Falkholt.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.