Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Svår halka i Västsverige – "Ta det försiktigt"

Det plötsliga snöovädret har ställt till det i trafiken i länet under söndagen och även under måndagsmorgonen. – Ta det försiktigt och var ute i god tid på morgon, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, på måndagsmorgonen.

Det har under natten till måndag varit flera trafikolyckor i Västsverige. Vid klockan 03.04 körde en lastbil med släp av vägen och hamnade i diket på länsväg 167 i Uddevalla, enligt SOS Alarm.

– Det har varit lite halkrelaterade olyckor under natten. Ta det försiktigt och var ute i god tid på morgon, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, på måndagsmorgonen.

Han uppger även att det är viktigt att hålla avstånd till bilen framför.

Under söndagen varnade Trafikverket för svårigheter på E20, E6 och väg 40 och mindre vägar. 

Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund larmades om att en lastbil hade vält på E6 under söndagskvällen, men kunde inte ta sig fram på grund av kraftig köbildning i norrgående riktning.

"Påverkar hela trafiken"

I stället fick styrkan i Ljungskile rycka ut till olycksplatsen.

– Det blir ofta så. Det är en svag backe mellan Ljungskile och Stenungsund och där får tung trafik bekymmer när det blir sådant här väglag. De stannar upp och påverkar hela trafiken, säger Lars Trand, räddningschef i beredskap vid Södra bohusläns räddningstjänstförbund.

Ingen skadades vid lastbilsolyckan.

"Tungt snöfall"

På riksväg 40 mellan Göteborg och Borås uppgavs bilköerna ha varit kilometerlånga.

Även Liseberg drabbades av snöovädret under söndagskvällen.

– Vi fick stänga några av de större attraktioner klockan 18.45 för dagen. Det var Balder, Aerospin, Mechanica och Loke. Det var för tungt snöfall helt enkelt, berättade Per Alexandersson, jourhavande parkchef vid Liseberg. 

Mest läst