Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto: Mikael Berglund

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stuga övertänd på Tjörn

En sommarstuga står i lågor ute på Tjörn. När räddningstjänsten kom till platsen insåg de snabbt att byggnaden inte gick att rädda. – Lyckligtvis befann sig inga människor i byggnaden, säger Daniel Axelsson, insatsledare hos räddningstjänsten.

Tidigt på fredagsmorgonen kom ett larm om att ett hus brann ute på Tjörn. När räddningstjänsten kom till platsen var de inte mycket de kunde göra för att rädda byggnaden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var en sommarstuga som var helt övertänd. Det ska den ha varit redan när vi blev larmade om den, säger Daniel Axelsson, insatsledare vid Södra Bohusländs räddningsförbund.

På platsen kunde de snabbt konstatera att ingen människa befann sig i byggnaden. Eftersom byggnaden stod på ett enskilt område var även spridningsrisken minimal.

– För miljöns skull lät vi därför bli att arbeta med släckvatten på byggnaden. Vi låter den helt enkelt brinna ner, säger Daniel Axelsson.

Fastighetsägarna till den övertända sommarstugan har blivit kontaktade och är på väg till platsen. Vad det var som orsakade branden i den tomma sommarstugan är än så länge oklart.

– Vi vet inte vad det är som har hänt här. Vi är nu bara här och bevakar branden, säger Daniel Axelsson.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden. 

– Jag vet inte varför det har brunnit, men vi har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott, vilket väl pekar på att räddningstjänsten har brandorsaken klar för sig, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.