Butiker stänger efter strömavbrottet.
Butiker stänger efter strömavbrottet. Bild: Mikael Berglund

Stort strömavbrott på Västkusten

Ett stort strömavbrott drabbade Stenungsund, Tjörn, Orust och Uddevalla under tisdagen. Som mest var drygt 20 000 kunder var utan ström.

ANNONS
|

På Tjörn var 12 067 kunder utan ström, på Orust drabbades 8 300 hushåll och i Stenungsund omkring 200.

På Ellevios presstjänst meddelade man vid lunchtid att man gjorde felsökningar för att komma tillrätta med problemet.

– Vi vet inte vad felet beror på. Det är i samband med ett driftavbrott som Vattenfall har, sa Anton Lundmark, på Ellevios presstjänst.

Enligt NyheterSTO fick affärer stänga i området på grund av strömavbrottet.

Robert Larsson driver Ica Kvantum i Stenungsund, som tvingades stänga butiken på grund av strömavbrottet.

– Vi har koll på läget och ber en bön att strömmen kommer tillbaka så fort som möjligt. Börjar det gå uppåt en fyra fem, timmar kan det bli problem, säger han och syftar till kylarna och frysarna med all mat.

ANNONS

– Alla kylar och frysar är övertäckta och strömavbrotten brukar inte ta så lång tid. Ska man välja dagar för ett strömavbrott så var det väldigt skönt att det inte inträffade dagarna innan jul då det var fullt ös i butiken, säger han.

Vid 14 på eftermiddagen var Orust den enda kommunen som fortfarande var påverkad av strömavbrottet, med omkring 2 400 berörda kunder.

Vid 18 på tisdagskvällen meddelade Ellevo att felet var avhjälpt och att alla kunder hade strömmen tillbaka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS