Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Stort strömavbrott drabbade Varberg

Ett stort strömavbrott i Varberg under tisdagen lämnade tusentals hushåll utan el. Runt 21-tiden på kvällen hade många av de drabbade fått tillbaka strömmen igen.

ANNONS
|

Ett strömavbrott i Varberg, som tros ha orsakats av en brand i ett ställverk i ett industriområde, gjorde tusentals hushåll strömlösa under kvällen. Branden som kom in som ett larm strax innan klockan 18 under tisdagskvällen ska ha startat i en isolator.

20 000 kan ha drabbats

Branden släcktes ganska snabbt men strömavbrottet beräknas ha drabbat uppåt 20 000 abonnenter hos Varberg Energi och Varbergsortens elkraft, skriver Hallands Nyheter.

– Branden är nu släckt vi har lämnat över till behörig personal. Vårt arbete är klart på platsen, sa Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland.

Branden orsakade strömavbrott på flera ställen i Varberg. Räddningstjänsten hade dock knapphändig information om det.

ANNONS

– Vi har ingen uppgift om hur många som är strömlösa, vi fick även in ett hissnödläge där ett antal personer fastnade i en hiss som kan härledas till branden i ställverket, sa Johan Wallin.

Strömmen väntas tillbaka under kvällen

På grund av att det är flera olika bolag som förser kunderna med el så finns olika prognoser för när problemet kommer att vara åtgärdat. Varbergs Energi skriver vid 21-tiden på sin Facebooksida att de flesta fått strömmen tillbaka men att det fortsatt kan vara problem med internet och tv på vissa håll.

Vid 21.30-tiden bekräftar elbolaget Ellevio att samtliga av deras kunder har fått strömmen tillbaka.

– Problemet är nu löst och samtliga kunder har åter ström, sa Fredrik Larsson vid Youcall, svarsservice för Ellevios presstjänst,

ANNONS