Storbrand i Kungälv

En stor brand rasade under tisdagsmorgonen i en bilverkstad i Kungälv. Räddningstjänsten kämpade mot lågorna och branden orsaken stor förödelse på platsen.

ANNONS
|

Larmet kom tidigt på tisdagsmorgonen och gäller en byggnad påDumpergatan i Ytterby, Rollsbo industriområde.

– Fastigheten var totalskadad redan när vi kom fram, bekräftarHans Trengereid, räddningschef i beredskap vid Bohus räddningstjänstförbund.

Explosionsrisk avvärjd

Ett större område spärrades initialt av runt byggnaden för att räddningstjänsten skulle kunna jobba med att släcka elden. Dessa minskades emellertid vid klockan 08:20.

– Nu betraktas det enbart som en brand. Släckningsarbetet fortgår, bekräftar Peter Adlersson, pressinformatör vid polisen i region Väst, strax efter klockan 09.

Till en början misstänkte man att det fanns gastuber i byggnaden. Detta skulle kunna innebära stor explosionsrisk.

– Det kan i så fall smälla ordentligt. Men det kan ta ett tag innan värmetillförseln kommer upp i den nivån att det smäller. Det primära arbetet för räddningstjänsten i dessa lägenär att få ut dem och sedan släcka elden, sa Hans Lippens, pressinformatör vid polisen, tidigt under tisdagsmorgonen.

ANNONS

"Vi släcker inte branden"

En bit in på morgonen avfärdades denna risk. Parallellt minskades avspärrningarna och räddningstjänstens insats.

– Vi har fortfarande 15 personer på plats som jobbar med att kontrollera branden. Vi släcker den inte eftersom det finnsså mycket miljöfarliga ämnen i lokalen. Vi låter den brinna ut istället, menar Hans Trengereid, räddningschef i beredskap vid Bohus räddningstjänstförbund.

Vad är det för ämnen som finns i lokalen?

– Det finns petroleumprodukter och dylikt som vi inte vill ska spridas. Skulle viförsöka släcka branden skulle vattnet bli förorenat, förklarar Trengereid.

Inga personer ska ha skadats i samband med branden.

ANNONS