Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Mostphotos
Bild: Mostphotos

Stor vattenläcka – 23 000 drabbade

En stor vattenledning har gått sönder i Marks kommun vilket drabbar boende på flera orter. Nu uppmanas invånare att spara på vattnet – reparationsarbetet kan pågå i dagar. – Den förser centralorterna med dricksvatten, säger Magnus Larsson, kommunikatör på Marks kommun.

Läckan påverkar invånare i Kinna, Skene, Örby, Hyssna, Fritsla och Rydal. Den ska ha uppkommit efter att en huvudledning mellan Fritsla och Kinna gått sönder.
– Den förser centralorterna med dricksvatten. Man leder om nätet för att kunna fortsätta leverera vatten, säger Magnus Larsson, kommunikatör på Marks kommun.

Enligt Magnus Larsson ligger vattenledningen svårtillgängligt, vilket gör att reparationsarbetet beräknas kunna ta två dagar. Nu uppmanas boende i de aktuella områdena att spara på vattnet.
– I nuläget levererar vi vatten från verken i Örby och Risäng, men de är små och har lägre kapacitet och därför kan det uppstå vattenbrist. Det finns risk för det, säger Magnus Larsson.

Men det är ingen risk att använda vattnet?
– Nej. Vattnet behöver inte kokas.

Vet ni hur ledningen har gått sönder?
– Jag väntar själv på information om detta. Det enda jag vet är att ledningen ligger såpass illa till så att det kan ta upp till två dagar att laga den.

Enligt Magnus Larssson berörs minst 23 000 personer av läckan.

Mest läst