Bandidos lokal i Vänersborg. ARKIVBILD.
Bandidos lokal i Vänersborg. ARKIVBILD.

Stor polisinsats mot Bandidos - två gripna

På måndagsmorgonen gjorde polisen en större insats mot en undergrupp till Bandidos i Vänersborg. Piketpolis var med när man slog till mot två olika platser, och två – en kvinna och en man – sitter nu i polisförvar misstänkta för grov penningtvätt.

ANNONS
|

Det var påmåndagsmorgonen sompolisenslog till mot två adresser i Vänersborgs kommun. Piketpolis deltog i insatsen, där målet förden ena varBandidos klubblokal i Mannkärr. Vilken den andra platsen är vill polisen i nuläget inte säga.

Bandidos Trestads lokal i Vänersborg.
Bandidos Trestads lokal i Vänersborg.

– Det fanns flera personer på båda adresserna, sägerPeter Grönberg, som handlägger ärendet.

Två personer som greps i samband med insatsen, häktades på onsdagen, misstänktaför grov penningtvätt. Det ska de enligt häktningsframställan ha ägnat sig åt från januari förra året och fram till nu, på en bostadsadress i centrala Vänersborg.

Det rör sig om en kvinna i 25-årsåldern och en man i 30-årsåldern, som enligt uppgift till GP ska vara ett par. Mannenhar förekommit i flera polisutredningar tidigare och bland annat ställts inför rätta för utpressningsförsök och stöld.

ANNONS

– Den ena som häktades idag är känd av oss, den andre inte lika mycket, sammanfattar Grönberg.

Vid tillslagen i måndags gjorde polisen flera beslag, men vad vill inte Grönberg kommentera.

Enligt uppgift till GP ska det ha rört sig om fleramotorcyklar, datorer, guld samtpengar.

Efter tillslaget i måndags har polisbilar i Vänersborg fått däck sönderskurna, enligt källor till GP. Uppgifterna kan inte Grönberg bekräfta.

– Jag har däremot hört rykten om det, säger han.

I övrigt vill han inte kommentera utredningen med hänvisning till att man är i ett tidigt skede.

TTELAharpratatmedGöteborgspolisensSvenLindgren, kommissarie och specialist på kriminella mc-gäng, och enligt honom har Bandidos i Vänersborg cirka tio medlemmar som ägnar sig åt att få in pengar genom brottsliga handlingar.

– Jag kan bekräfta att den nu häktade mannen är medlem i Bandidos och att klubben är synligt aktiv i området, säger han till TTELA.

Bandidos lokalförening i Vänersborg är ett så kallatProbationaryChapter – Trestad Probationary Chapter – vilket betyder att klubben ännu inte nått fullvärdig medlemsstatus.

ANNONS