Stena-färja kolliderade i Danmark

ANNONS
|

Vid tjugo i ett, natten till tisdag, kolliderade passagerarfärjan Stena Nautica med en brygga i Grenå hamn, Danmark, efter att färjan gett sig av mot Varberg. Kollisionen var så hård att det gick hål på färjans skrov, skriver danska TV2 på sin hemsida.

156 passagerare var ombord på båten, men klarade sig utan allvarligare skador. Däremot finns det risk för oljeutspill efter ett mindre läckage i maskinrummet och därför har man lagt ut flytspärrar runt båten.

– Det är inget som tyder på att det kan ske, men för säkerhetsskull har vi etablerat flytspärrar i hamnen, säger Per Bennekov, vakthavande befäl vid Östjyllands polis till TV2.dk.

ANNONS

Vad som egentligen låg bakom kollisionen är ännu oklart.

– Hur detta kan hända vet vi faktiskt inte. Vi har rutinmässigt alkoholtestat både styrman och kapten, och det finns ingen misstanke om att de varit påverkade av något som helst, säger Per Bennekov och fortsätter:

– Vad som är egentliga orsaken får Sjöfartstyrelsens maritima haverikommission undersöka under tisdagsförmiddagen.

De närmsta turerna är inställda men hur lång tid det dröjer innan färjan åter trafikerar sträckan är svårt att säga.

– Personal är på väg för att bedöma skadorna. Därefter kan vi göra en uppskattning om när färjan kan köra igen, säger Jesper Waltersson, informationschef på Stena Line.

De resenärer som befann sig på färjan vid kollisionen erbjöds att åka till Sverige från Fredrikshamn i stället. De som önskade fick hjälp med övernattning.

ANNONS