Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

En brand utbröt i en villa i Marks kommun under nyårsnatten. Villan var helt övertänd och skadades kraftigt. Bild: Joakim Eriksson
En brand utbröt i en villa i Marks kommun under nyårsnatten. Villan var helt övertänd och skadades kraftigt. Bild: Joakim Eriksson

Stökig nyårsnatt i Västsverige

Polisen i Västsverige hade fullt upp under nyårsnatten med både raketincidenter, rån och knivattacker. Den extrainsatta poliskommenderingen fick förlängas för att de skulle hinna med alla händelser. – De skulle ha jobbat till 05 men fick förlängas till 07, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Förutom glada tillrop och skålningar präglades nyårsnatten i Västsverige av en hel del stök. Polisen fick förlänga sin extrainsatta nyårskommendering för att hinna med alla händelser. 

– Det har varit fullt upp under natten, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst. 

I Göteborg blev en man i 30-årsåldern knivskuren tidigt under nyårsdagsmorgonen. 

Vittnen ska ha sett hur mannen blev attackerad av två personer som hoppade ur en bil. Mannen ska ha fått flera knivhugg innan han blev lämnad på platsen. Polisen utreder nu händelsen som dråpförsök. Mannen har förts till sjukhus för vård. 

En brand utbröt i en villa i Marks kommun strax innan klockan 01 under nyårsnatten. Villan var helt övertänd och skadades kraftigt.  Räddningstjänsten lyckades hindra att branden spred sig och skyddade närliggande villor från elden. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i branden. 

– Alla personer ska ha varit ute ur huset. Polis på plats tog en anmälan utan misstanke om brott, säger Christer Fuxborg. 

Flera problem med raketer

Strax efter midnatt larmades polisen till Trollhättan där några ska ha skjutit raketer mot andra personer. När de blev tillsagda blev de aggressiva och började bråka. En person blev slagen i ansiktet och bröt troligen näsan, enligt polisen. Händelsen utreds nu som misshandel, men ingen är gripen. 

Ungeför en timme senare larmades polis till en annan adress i Trollhättan. Även där var det problem med raketer. En familj hade samlat in använda raketer och placerat dem på sin balkong. En av raketerna hade sedan exploderat och det började brinna. Räddningstjänst larmades till platsen och kunde släcka branden, ingen person kom till skada. 

Raketproblem följde under natten och strax efter klockan 01 larmades både polis, räddningstjänst och ambulans till en övertänd lada i Strömstad. Enligt larmet hade branden troligen startat av en förlupen raket. Väl på plats hittade polisen utbrända fyrverkerier nära byggnaden, och de tros ha orsakat branden. Ingen kom till skada eftersom det varken fanns djur eller människor i ladan. Det finns ingen misstanke om brott bakom branden, enligt polisen. 

Knivrån i Göteborg

Strax efter klockan 02 så försöker polisen stoppa en bil i en kontroll i Uddevalla. Bilen smiter då från platsen och kör sedan ner i diket efter en kortare polisjakt. 

– Det är ett förföljande som pågår i sex minuter, man utsatte inga andra bilister för fara för det var inga andra bilar ute. Bilen åkte sedan ner i diket, en person ska klaga på nacksmärtor, säger Christer Fuxborg. 

Strax efter klockan 04 utsattes en person för ett knivrån i Göteborg. Personen ska ha blivit hotad med kniv av flera okända män på platsen. De misstänkta gärningsmännen lyckades komma över en päls och en ring innan de sprang därifrån. Ingen person har gripits för händelsen. 

– Vi hjälpte vederbörande till ett hotell som den bodde på, men personen behövde inte uppsöka sjukhus, säger Christer Fuxborg. 

Under nyårsnatten inträffade även en allvarlig singelolycka på gamla E6 strax norr om Kode. En person fick föras med ambulanshelikopter till Sahlgrenska. Enligt sjukhuset ska tillståndet för föraren vara stabilt. 

Mest läst