Foto: Kent Eng/Rickard Sköld
Foto: Kent Eng/Rickard Sköld

Sotis söker sin okända räddare

Svarta katter brukar betyda otur, men i fallet med Sotis kan en snacka om lyckokatt. – Hon har bara åtta liv kvar, säger hussen Thomas Waldehov.

ANNONS
|

Thomas och Inger Waldehov bor vid Brinkebergskulles sluss i Vänersborg med hunden Bamse. Men de senaste veckorna har hushållet utökats, skriver TTELA.

– Hon dök upp någon gång i höstas, jag tror att det är en övergiven sommarkatt, säger Thomas, till TTELA.


     Brinkerbergskulles sluss. Arkivbild. Foto: Kent Eng
Brinkerbergskulles sluss. Arkivbild. Foto: Kent Eng

Katten, som oftast går under namnen Sotis, flyttade plötsligt in under parets snickarbod. Det är först de senaste veckorna som hon börjat komma in i värmen. Först korta stunder i huset, sedan längre, och nu är hon knappt sugen på att gå ut längre.


     Sotis. Foto: Rickard Sköld
Sotis. Foto: Rickard Sköld

Men i torsdags kom hon tillbaka efter en liten, men äventyrlig, utomhusvistelse.

ANNONS

– Vi har dörren öppen när hon är ute, och när hon kom in igen såg jag att hon var alldeles dyblöt. Pälsen såg ut som marängtoppar och det märktes att hon var skärrad, säger Thomas.

Katten kom med en kvinna i släptåg, och det visade sig att Sotis hade trillat i Karls grav. Trots desperata försök hade katten inte lyckats ta sig upp. Som tur var fick den okända kvinnan syn på henne och kom till undsättning.

– Det är höga kanter här nere, men kvinnan hittade en bräda som hon sänkte ner som stege. Det är helt fantastiskt vad snabbtänkt.

Mitt i all lycka glömde dock Thomas och Inger att ta namn eller kontaktuppgifter, så om vederbörande känner igen sig så är hon varmt välkommen, hälsar Thomas och Inger.

– Tårta finns, som tack för ett kattliv, säger Thomas.

ANNONS