Snurr och glädje i Gekås nya lekpark

Gå balansgång, inte nudda mark och åka linbana. Det är full rulle under Gekås invigning av den nya lekparken.

ANNONS
|

Inget band som klipps. I stället springer barnen igenom ett pappersband till lekplatsen. Snart blir gungorna fulla, linbanorna går fram och tillbaka och hinderbanan testas.

Sedan tre veckor tillbaka har arbetet pågått med att bygga upp den stora lekparken nära campingen vid shoppingmetropolen. Johanna Olesen, platschef och intiativtagaren till lekplatsbyggandet är mycket nöjd.

– Vi upptäckte att det fanns ett stort behov av en lekplats, det var någonting som gästerna saknade, säger hon.

På en nästan tusen kvadratmeter stor yta finns en hinderbana, dubbla linbanor, gungor och mycket snurr. Melina Olesen, 7, tar fart och hoppar på en platta som snurrar. Fort går det.

ANNONS

– När jag lutar såhär så snurrar den snabbare, säger hon och skrattar.

Hennes bror Elias, 6, springer med ett blåfärgat sockervadd i handen, han vill till hinderbanan. Den är roligast. Melina är inte sen på att hänga efter.

– Hinderbanan är roligast för där är det flest saker och den är jättestor, säger hon. Hon ringar in fyra stjärnor som betyg till hinderbanan. Gunghästen får bara en stjärna.

Gästerna synpunkter var främst att det saknades en aktivitet för barn i åldrarna noll till åtta år berättar Johanna Olesen. Det var då idén om lekparken kom till. Men det skulle inte vara en helt vanlig lekplats, fokus skulle vara på miljö och säkerhet.

– Det är så vackert här, vi ville ha en plats där barnen kände sig trygga men också att det ska kännas att det är i skogen. Vi har använt oss utav mycket naturmaterial och bark för att få den känslan och miljötänket, säger hon.

Syskonen Edwin och Eddie Sandin sitter och gungar på en dubbelgunga. Eddie tycker att gunga har varit roligast. I utkanten av lekplatsen står Pernilla Sandin och håller ett vakande öga medan hon berättar att det är första gången de ska fira midsommar i Ullared. Något som hon hoppas kan bli en tradition.

ANNONS

– Vi tänkte att det skulle vara mysigt för barnen, så såg vi även att lekplatsen skulle invigas så det var mycket som händer. Sen blir det såklart lite shopping på det som alla vill följa med på, säger hon.

ANNONS