Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/8

Snön drar in över Göteborg - men snart är värmen här

Rent meteorologiskt sett är våren redan här - men på söndagskvällen drar blötsnö in över Västsverige. Men det finns hopp: Värmen kan dra in redan nästa helg. – Då kan folk känna att det är vår på riktigt, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

Texten börjar nedanför tv-inslaget

 

På söndagskvällen drar en något besvärlig väderlek in över Västsverige - något som innebär att helgen avslutas med vissa inslag av både blötsnö och regn. 

– Det kommer att röra sig upp här i Västsverige under kvällen och kommer att dra sig bort under natten. Det kommer att vara regn och snöblandat regn, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca. 

Trots att våren rent meteorologiskt sett har dragit in över landet och temperaturerna ligger över det som är normalt förs mars så kan det alltså förekomma vissa inslag av snö. 

– Anledningen till att det blir blandat med snö är att vi har kall luft i högre breddgrader och varmare längre ner, då smälter det, säger Nitzan Cohen. 

Blötsnön ska röra sig mot nordöst

Några problem i trafiken ska vädret inte ställa till med. Marktemperaturen är alldeles för hög för att orsaka slask eller halka. 

I resterande delar av östra och norra Sverige väntas det vara uppehåll under dagen. Men till måndagen kommer det regn- och snöblandade vädret att dra sig upp nordöstra Sverige från de södra delarna.

– Det blir regn och blötsnö som rör sig nordöst. Det kommer tidvis att vara snö i norra och i södra Sverige rör det sig bort från, konstaterar Nitzan Cohen. 

Då kommer värmen

När kan man vänta sig att det blir riktigt varmt då? För Västsverige och Göteborgs del blir det för mestadels regn under de kommande dagarna och mot tisdagen kan det även bli lite blåsigt.

Men till den kommande helgen finns prognoser som ingjuter hopp. Då kan det nämligen röra sig om temperaturer som annars hör hemma under den senare delen av våren.

– Letar man efter senvårvärme får man titta på nästa helg. Då finns det möjlighet att det blir varmare och det skulle kunna bli så höga temperaturer som 10-15 plusgrader och kanske till och med sol. Då kan folk känna att det är vår på riktigt. Men det är fortfarande oklart, bakslag hör ju till våren, förklarar Nitzan Cohen. 

Mest läst