Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Snöigt värre i Västra Götaland

Boende i Västra Götaland vaknade på måndagsmorgonen upp till ett kraftigt snöfall och vitklädda gator. Enligt Per Holmberg, meteorolog på Forecas vädertjänst, kommer det fortsätta vara vitt under veckan.
– Det kommer vara minusgrader hela dygnet under hela veckan så snön kommer att ligga kvar.

Vintern har inte gjort sitt för i år, tvärtom. Under måndagen är det bra läge att snöra på sig vinterkängorna innan vi tar oss ut på gatorna, snöfallet som härjar är kraftigare än vi sett på länge.

– Det snöar kraftigt nu och det kommer att fortsätta snöa kraftigt under förmiddagen. Under eftermiddagen förväntas det dra vidare och fortsätta i ett lättare snöfall, säger Per Holmberg.

Kan snöa mer i veckan

Men även om snöfallet avtar under dagen kommer gatorna troligen vara fortsatt snöklädda under en tid framöver.

– Det kommer vara minusgrader hela dygnet under nästan hela veckan så snön kommer att ligga kvar. Det kommer att vara en till tre minusgrader dagtid och om det blir klara nätter kan temperaturen sjunka till tio minusgrader nattid, kanske till och med 13-14 minusgrader. Till helgen kan det bli lite mildare, då kan det bli plusgrader, säger Per Holmberg.

I mitten av veckan kan snötäcket fyllas på ytterligare då det enligt Per Holmberg ser ut som att det kommer att snöa då också.

När snön kommer att töa bort är svårt förutspå då det beror på hur vädret utvecklar sig till nästa vecka.

Inte ovanligt snöigt

Även om det kan kännas som att det är ovanligt snöigt med tanke på att vi befinner oss i slutet av februari, är så inte fallet.

– Februari är en vintermånad så det är inte konstigt att det snöar. Ibland kommer vintern lite tidigare och ibland lite senare. Det ser olika ut varje år, säger Per Holmberg.

Det är inte bara i den västra delen av landet som landskapet är vitt just nu. Faktum är att nästan hela landet är täckt av snö.

Även om det för tillfället verkar som att våren är långt borta, behöver väntetiden inte bli särskilt lång för boende i Västra Götaland.

– Våren brukar komma till Göteborgsområdet mellan den 5-10 mars. Till Sjuhäradsområdet brukar den komma lite senare, kring den 15 mars. Hur det kommer bli i år går inte att säga, men det är mycket möjligt att den kommer i mars, säger Per Holmberg.

Mest läst