Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Skjutning med automatvapen i Lindome

Sent under söndagen larmades polisen av flera personer i Lindome efter att man hört skott från automatvapen avlossas. Polisen hittade senare tomhylsor vid en plats i Lindome.
– Hylsorna kommer från ett automatvapen, säger Jens Christensen vid polisen.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 22 som samtalen började komma in till polisen om att flera personer i Lindome ska ha hört skottlossning.

– Det kom in fem samtal om samma uppgifter, de har hört någon form av automateld, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisen inledde därefter en stor insats i Lindome och skickade dit ett antal patruller. Efter en stund kunde ett antal tomhylsor säkras vid en plats i Lindome.

– Hylsorna kommer från ett automatvapen, säger Jens Christensen.

Ingen skadad

Hylsorna har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Ingen person uppges vara skadad, polisen har inte heller fått information om att någon skottskadad person ska ha kommit in till något sjukhus i området. Och det ska inte ha funnits några skottskador på byggnader i området.

ANNONS

– Vi bedömer det inte som att man har skjutit mot någon, utan att man ägnat sig åt någon form av provskjutning av vapen. På grund av tomhylsorna på platsen och den tekniska undersökning på platsen så anser vi inte att det är något annat, säger Jens Christensen.

Hundpatrull letar hylsor

Strax innan klockan 01 var polisen kvar vid den misstänkta brottsplatsen.

– Det är fortfarande en patrull kvar som fortsätter söka efter tomhylsor vid platsen. Vi har även en hundpatrull vid platsen som letar, säger Jens Christensen.

Polisen har upprättat en anmälan om vapenbrott, men ingen person har gripits. Det finns ingen misstänkt för skottlossningen.

ANNONS