Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Kollageregnny%C3%A5r+.jpg
Paraplyet kan lämnas inomhus när du spanar in nyårsfyrverkerierna. Bild: Bengt Christian, Lasse Edwartz

Skåla in 2018 utan paraply

Årets sista dag blir en regnig sådan i Västra Götaland. Men på tolvslaget kan vi skåla in det nya året utan paraply eller regnkappa. Då ska det nämligen vara uppehåll.

Nyårsafton blir en blöt historia. Regn kommer att falla hela dagen, enligt Kristoffer Molarin, meteorolog hos Foreca.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Under dagen och kvällen kommer ett regnområde in över Västra Götaland. Så det blir blött med andra ord.

Men den som är orolig för att nyårsblåsan ska bli våt när fyrverkerierna smäller av på tolvslaget kan andas ut. Just då väntas regnet att ta en paus.

– Regnet kommer att dra bort allt mer under kvällen, från 20-tiden. På tolvslaget blir det uppehåll, säger Kristoffer Molarin.

Däremot är det oklart hur pass bra nyårsfirare kommer att kunna se fyrverkerierna på himlen.

– Det finns en chans, men det är osäkert. Det kan kortvarigt spricka upp och ge fri sikt eller så kan regnmolnen ligga kvar.

Regnig start på år 2018

Senare under nyårsnatten kan regnet dock återvända igen och 2018 års första dag ser ut att bli i stort sätt lika regnig som årets sista.

– På nyårsdagen har vi ett nytt regnområde som drar in under morgonkvisten. Under dagen kommer det att bli tidvis regn, säger Kristoffer Molarin.

Både under nyårsafton och nyårsdagen kommer termometern ligga en bit över nollstrecket. Tre till fem plusgrader under söndagen och fem till sex plusgrader under måndagen. Därmed finns det ingen chans att nederbörden kommer falla som snö.

– Det blir fortsatt milt väder under nästa vecka. Men det kan möjligtvis komma snö nästa helg, då det ser ut att bli kyligare, säger Kristoffer Molarin.

Mest läst