Sjukhusanställd mystiskt förvunnen

En man som är anställd på ett sjukhus i Västsverige är försvunnen sedan i fredags. En av polisens teorier är att mannen kan ha trillat ner i en container som sedan forslats bort från platsen. – Det jag kan säga är att det är en person som saknas, säger förundersökningsledaren Bo Lindgren.

ANNONS
|

Sista spåret från mannen är att han befann sig vid sin arbetsplats vid ett sjukhus i Västsverige under torsdagen. Mannen stämplade aldrig ut sitt arbete och dagen efter kom han inte till sin arbetsplats, där hans tillhörigheter fanns kvar i hans omklädningsskåpskrivergt.sesom var först att rapportera om mannens försvinnande.

Britt Hermansson ärkriminalkommissarieoch arbetar vid enheten för miljö- och arbetsmiljöutredningar vid polisen i region Väst.

Undersöker olika teorier

Hon bekräftar att en man är försvunnen och att polisen ståri kontakt med hansanhöriga.

Vad som har hänt mannen är för polisen i nuläget oklart.

– Vi har en försvunnen person, och vi har två olika delar som vi jobbar med, dels att enperson är försvunnen och dels atteventuellt om något kan ha hänt i arbetet, säger Britt Hermansson.

ANNONS

Söker efter livstecken

En av sakerna som polisen utreder är om mannen kan ha trillat ner i en container som sedan transporteras bort från platsen. Britt Hermansson är dock tydlig med att polisen inte misstänker något brott i samband med mannens försvinnande och att de utreder alla tänkbara scenarion.

– Vi har vissa saker somvi måste analysera innan vi kan ge något svar kring om att något som har hänt i arbetet kan haatt göra med personens försvinnande, säger Britt Hermansson.

Hon berättar att polisens tekniker har hittat vad hon kallar för "biologiska spår" på sjukhusområdet där mannen arbetar. Fynden har nu skickats för analys till NFC, (Nationelltnationellt forensiskt centrum).

– Som du förstår finns det mängder av biologiska spår på ett sjukhus. Vi får se vad det här landar i men vi undersöker flera olika teorier, säger Britt Hermansson.

Container undersökt

I väntan på fynden som nu ska analyseras uppger Hermansson att polisen letar efter olika typer av livstecken från mannen. Det kan bland annat handla om kontoutdrag eller andra uppgifter som tyder på att mannen är i livet.

– Vi gör våra analyser och letar efter livstecken, säger Hermansson.

Enligt Aftonbladet ska polisen ha lokaliserat den containern som mannenmisstänks ha ramlat ner i och gjort undersökningar i den.

ANNONS

Bo Lindgren är åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, och är förundersökningsledare i utredningen.

Åklagaren bekräftar att en man som är anställd på ett sjukhus är förvunnen, men han vill inte gå in på några närmare detaljer.

– Jag känner till ärendet och för tillfället finns det ingenting för mig att kommentera, utan jag avvaktar ytterligare information. Det jag kan säga är att det är en person som saknas.Förhoppningvis får jag mer information allt eftersom, vi får se vad det här utvecklar sig till, säger Bo Lindgren.

ANNONS