Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Sökpådrag efter försvunnen avbryts – flicka hittad död

Med hjälp av hundpatruller och 50 militärer har polisen den senaste veckan sökt efter en 14-årig flicka som varit försvunnen från sitt hem i Götene i Västergötland. Under söndagen meddelade polisen att en flicka hittats avliden i sökområdet.

Den 14-åriga flickan försvann från sitt hem under söndagen för en vecka sedan och har sedan dess varit spårlöst försvunnen. Polisen har med hjälp av militären och räddningstjänst sökt efter flickan i de nordvästra delarna av Götene kommun utan att hitta henne.

Polisens presstalesman Tommy Nyman har tidigare berättat att den senaste säkra observationen av flickan gjordes av hennes anhöriga för en vecka sedan.

Under tiden flickan varit försvunnen har polisen inte haft några misstankar om att hon har utsatts för något brott.

– I nuläget finns det inget som tyder på att hon har utsatts för brott, men efter att hon försvann så kan man ju inte säkert säga att inget har hänt henne, men i nuläget har vi inga uppgifter på att det skulle vara så, sa Tommy Nyman tidigare i veckan.

Död person hittad i området

Men under söndagen, en vecka efter att flickan försvann från sitt hem, meddelade polisen att en avliden person anträffats i sökområdet. Den 14-åriga flickans anhöriga har underrättats.

– Militären har anträffat en person i terrängen i det området vi har letat i. Det är med största sannolikhet hon och vi har underrättat anhöriga, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.

– Vi har spärrat av fyndplatsen och det kommer göras en teknisk undersökning vid platsen, men i nuläget finns inga misstankar om brott, säger Jenny Widén.

Mest läst