Sökinsats vid badplats avslutad

SOS Alarm fick under tisdagskvällen in ett larm från ett vittne som hade sett en person simmandes i vattnet vid Goda hopp i Varberg.
– Inringaren är osäker på om personen har kommit upp ur vattnet, säger Lars Grantinger, assisterande räddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

ANNONS
|

Larmet inkom vid 22.12 och från den första enheten på plats kom uppgifter om att personen var uppe på land. Strax efter 23 meddelade dock räddningstjänsten att en sökinsats pågick på platsen.

– Nu råder det lite olika uppgifter om vad som egentligen har hänt. Räddningstjänsten är på plats för strandsök och Sjöräddningens båtar är på väg till platsen, berättar Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Bakgrunden till sökinsatsen var att ett vittne observerat en person som simmade en bit ut i vattnet. Vittnet ska inte ha sett personen komma upp på land och valde då att slå larm.

ANNONS

– Vi tar det säkra före det osäkra och söker på land och i vattnet, säger Lars Grantinger vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Räddningstjänst och polis deltog

Strax efter midnatt uppgav Grantinger att även polis och räddningstjänst deltog i insatsen och sökte längs strandkanten. Till havs hade sjö- och flygräddningscentralen en ytenhet och en räddningshelikopter till sitt förfogande.

Sökinsatsen hade vid den tidpunkten varit resultatlös och det fanns då ingen prognos för hur länge denna skulle pågå.

Hur är förhållandena på platsen?

– Det är väldigt blåsigt med grov sjö. Sen är det frånlandsvind så det blåser från land och ut.

Avslutat sökandet

Vid 05-tiden på onsdagsmorgonen meddelar polisen att sökinsatsen är avslutad.

– Det var ju i första hand en räddningsinsats, och vi befann oss på platsen mest för att assistera utifall att det skulle visa sig vara polisiärt. Ungefär kvart över ett avblåstes räddningsinsatsen, och då hade vi sökt med helikopter och båt utan att hitta någonting, säger Andreas Odén, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

ANNONS